Skip to content
Politică

EXCLUSIV Lucian Bolcaș reacționează la solicitarea lui Băsescu de a nu fi prezent la audierile de azi. Ce s-ar putea ascunde în spatele acestei cereri

Marți, președintele Traian Băsescu trebuie să se prezinte la audieri, la Parchetul General, în dosarul în care este urmărit penal pentru șantaj în formă continuată.

Citește și UPDATE Cu cine refuză să dea ochii cu fostul Președinte/ Traian Băsescu, așteptat la audieri în dosarul de şantaj

Potrivit informațiilor antena3, fostul șef al statului nu își dorește ca la audierea de astăzi să fie prezent avocatul care o reprezintă pe Gabriela Firea și anume Lucian Bolcaș.

Contactat de PSnews.ro pentru a afla cum comentează acest aspect, avocatul Lucian Bolcaș a precizat că a fost surprins de această cerere, punctând că a aflat din presă. Lucian Bolcaș a afirmat că nu a fost informat până acum de către procurorul de caz cu privire la o asemenea cerere și soluționarea sa.

Tododată, avocatul Lucian Bolcaș a transmis că  această cerere poate să fie un motiv de amânare a audierii lui Traian Băsescu pentru că, în condițiile în care s-ar admite o asemenea cerere, să nu poată da declarații astăzi.

Lucian Bolcaș ne-a declarat că a aflat din presă că  s-ar întemeia această cerere pe ideea că la termenul anterior au existat niște discuții, precizând n-a avut niciun fel de discuție și că el „nu poartă niciun fel de discuții cu suspectul Traian Băsescu.”

Și eu am fost surprins de această cerere, am aflat din presă despre depunerea unei asemenea cereri, așa încât nu vă pot confirma existența sa.

„Din punct de vedere strict procedural, această cerere nu are niciun temei legal și asupra ei va dispune procurorul de caz. Ce-mi demonstrează mie acest lucru, pare să fie o încercare a suspectului Traian Băsescu de a-și crea o anume efervescență de imagine, adică să fie un simplu joc de imagine pentru Traian Băsescu, care se bagă în seamă și în același timp poate să fie un motiv de amânare a audierii sale pentru că, în condițiile în care s-ar admite o asemenea cerere, să nu poată da declarații astăzi.

Alte semnificații nu văd. Am aflat și eu din presă, subliniez mereu acest lucru, că s-ar întemeia această cerere pe ideea că la termenul anterior au existat niște discuții. Este o minciună pe care îmi permit să o infirm categoric. N-am avut niciun fel de discuție. Eu nu port niciun fel de discuții cu suspectul Traian Băsescu.

Dacă există o asemenea mențiune în cerere, este o minciună. Vorbesc ipotetic, nu am cunoștință de nimic și nu am fost informat până acum de către procurorul de caz cu privire la o asemenea cerere și soluționarea sa.”, a declarat Lucian Bolcaș pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *