Skip to content
Politică

EXCLUSIV Marius Pieleanu explică impactul noii situații în care se află Iohannis

Marți, Tribunalul Bucureşti a respins noua conducere a PNL, pe motiv că modificarea statutului partidului referitoare la vechimea lui Klaus Iohannis s-a făcut în mod ilegal. Prin urmare, alegerea lui Iohannis la şefia PNL a fost respinsă.

În contextul în care Iohannis este și prezidențiabilul ACL PNL-PDL, PSnews l-a contactat pe sociologul Marius Pieleanu pentru a avea afla dacă această problemă îi va dăuna electoral, sau nu, lui Iohannis.

Contactat de PSnews.ro, sociologul Marius Pieleanu a transmis că din punct de vedere electoral, decizia Tribunalului București  nu modifică lucrurile, dar poate fi o temă care în campania electorală poate atârna.

„Din punct de vedere electoral, decizia Tribunalului București nu modifică lucrurile, problema e strict din punct de vedere juridic. 

Tema legalității alegerii lui Klaus Iohannis s-a discutat, a fost vehiculată la vremea respectivă, când se organizau alegeri, deci nu poate să se descarce negativ sau pozitiv pe Iohannis, pentru că e o temă cu caracter juridic mai degrabă, decât politic.

Aceasta e o temă care acum nu poate să influențeze, dar sigur că, în timp, mai ales în campania electorală, poate atârna.

Acestea sunt chestiuni care de regulă nu afectează, dar dacă afectează, pot să victimizeze candidatul. Poate fi perceput și ca o victimă, ” a declarat Marius Pieleanu pentru PSnews.ro

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *