Skip to content
Politică

EXCLUSIV Mass-media și sfera politică. Spune-mi la cine te uiți ca să-ți spun pe cine susții

" "

Mass-media a devenit un factor decisiv pe scena politică din România, în condițiile în care tinde, din ce în ce mai des, să emită judecăți ori critici pentru a ataca un partid sau o persoană. Sub presiunea continuă a politicienilor și a oamenilor de afaceri, aceasta își alege rapid o tabără sau încearcă să se eschiveze ca să nu pice într-o extremă. Însă, din datele care privesc ratingul, cea mai mare audiență o înregistrează televiziunile care și-au stabilit clar preferințele. Indivizii aderă la această atitudine ostilă a mass-mediei, implicându-se într-o confruntare care nu este a lor, ci a celor care doresc să obțină puterea.

Antena 3 vede în continuare un rival în Traian Băsescu

" "
" "

Deși au trecut ani buni, Antena 3 are în continuare un inamic public în persoana fostului președinte al României.

După ce Băsescu și-a încheiat mandatul la Cotroceni, Antena 3 a încercat să afișeze o atitudine imparțială față de PSD și PNL. Pe de o parte nici nu dorește să renunțe la social-democrați, care se află în continuare la guvernarea țării, dar nici nu își propune să neglijeze potențialul liberalilor. Astfel partidele profită de această sete de audiență și își promovează integral mesajele, într-o competiție de a convinge electoratul.

RomâniaTV sau PontaTV

Nu cred că a auzit cineva vreodată o critică la adresa premierului Ponta prin platourile RomâniaTV, controlată de Sebastian Ghiță, prieten bun al prim-ministrului. În schimb, s-a poziționat ferm împotriva PNL-ului și a lui Klaus Iohannis. RomâniaTV a încercat, în zadar, să-l protejeze pe premier chiar și în scandalul privind plagiatul, iar atunci când n-are argumente ca să construiască o apărare credibilă, preferă să nu deschidă subiectul, să se comporte ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

RealitateaTV anti-Ponta, pro-Iohannis

RealitateaTV și-a stabilit repede tabăra pe care s-o susțină înainte de campania prezidențială din 2014, în momentul în care Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura. În același timp, arată și o poziție pro-Gabriel Oprea. Singurul inconvenient rămâne Victor Ponta.

B1TV fidelă fostului președinte Băsescu

Greu de crezut că o televiziune îl mai poate susține pe Traian Băsescu după ce acesta și-a încheiat mandatul la Cotroceni și, probabil, cariera politică. B1TV se rezumă doar la relatări despre celelalte partide, fără a dezbate firul în patru. Nu emite judecăți, critici și limitează atacurile. Era o perioadă în care războiul se dădea între Antena 3 și B1TV, fostul președinte preferând să apară des în platourile B1.

EVZ – pro-Ponta, pro-Oprea, anti-Iohannis

EVZ continuă să susțină actuala coaliție de guvernare și s-a poziționat anti-Iohannis, deși această poziție este irelevantă, ținând cont că actualul președinte al României evită confruntările cu mass-media.

Adevărul  a adoptat o poziție pro-PNL, pro-Iohannis și anti-Ponta

„Adevărul” rămâne de partea PNL-ului și a președintelui României, Klaus Iohannis, încercând să-l atace pe premierul Ponta.

Gândul lui Iohannis și al PNL-ului

Gândul a ales tabăra care a câștigat alegerile prezidențiale și are în fiecare zi subiecte de atac la adresa premierului Ponta.

" "

1 comentariu la “EXCLUSIV Mass-media și sfera politică. Spune-mi la cine te uiți ca să-ți spun pe cine susții

 1. Omise:
  HotNews – Anti PSD, Anti Ponta, Pro Basescu, Pro M.Macovei, Pro “Justitia Independenta”, pro SRI, pro CSM, pro ICCJ, pro CCR, Pro Germania/CSU/CDU/Merkel/PPE
  Ziare.com – Anti PSD, Anti Ponta, Pro “Justitia Independenta”, pro SRI, pro CSM, pro ICCJ, pro CCR, Pro Germania/CSU/CDU/Merkel/PPE
  Romania Libera – Ultra Anti Ponta, Ultra Anti PSD, Pro “Justitia Independenta”, pro Basescu, pro CSM, pro ICCJ, pro CCR, Pro Germania/CSU/CDU/Merkel/PPE
  Digi24 – Anti Ponta, Anti PSD, Pro Basescu, Pro Ambasade, pro SRI, pro CSM, pro ICCJ, pro CCR, Pro Germania/CSU/CDU/Merkel/PPE
  DW (Deutsche Welle) – Anti Ponta, Anti PSD, Pro “Justitia Independenta”, Pro Germania/CDU/CSU/ Merkel/PPE
  Reuters – Anti PSD, Anti Ponta, pro SRI, pro CSM, pro ICCJ, pro CCR, pro politica ambasadei SUA
  Revista 22 – Anti Ponta, Anti PSD, Anti Romania, Pro Ungaria lui Orban
  Look TV – Anti Ponta, anti PSD, anti “mitici”, anti Bucuresti, anti I.I.C. Bratianu, anti Muntenia si Moldova, pro “Austro-Ungaria (!?)”, pro Boc, pro Cluj Napoca, pro Ungaria lui Orban, anti Romania,
  etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *