Skip to content
Politică

EXCLUSIV Mobilizarea partidelor în cazul lui Valerian Vreme. Va fi cvorum?

PSnews.ro a contactat astăzi o serie de lideri ai partidelor parlamentare din Camera Deputaților privind mobilizarea deputaților și respectiv cum vor vota aceștia în cazul ridicării imunității deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor în guvernul PDL, condus de Emil Boc.

Comisia juridică din Camera Deputaților a dat săptămâna trecută un aviz favorabil privind ridicarea imunității deputatului Valerian Vreme. Acesta este unul din cei nouă miniștri implicați în mega-dosarul de corupție Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu.

Cei din PNL, prin vocea viceliderului din Camera Deputaților, Ionuț Stroe, a precizat pentru PSnews.ro că ”toți deputații liberali vor fi prezenți la vot și vor vota pentru încuviințarea începerii urmăririi penale de către DNA pentru Valerian Vreme.” Cu privire la mobilizarea deputaților PNL, Stroe a asigurat că toți membrii Grupului Parlamentar al PNL vor fi prezenți la ora 15, în plen.

Social-democrații vor fi și ei prezenți la acest vot și vor asigura cvorumul de ședință, ne-a explicat deputatul PSD, Florin Iordache. ”Am primit sms-uri, vom fi prezenți și vom vota pentru încuviințarea începerii urmării penale pentru domnul Valerian Vreme”.

Cu privire la numărul deputaților PSD, care vor fi prezenți în plen, Florin Iordache a explicat că nu știe numărul exact de deputați care vor fi prezenți, având în vedere că este campanie electorală și sunt numeroase acțiuni deja stabilite, dar că PSD va asigura cvorumul la ședința de astăzi.

Și deputații PMP vor fi prezenți și vor vota pentru încuviințarea urmăririi penale a fostului lor coleg, Valerian Vreme. Vicepreședintele PMP, Ștefan Vlaston, a precizat pentru PSnews.ro ”toți deputații partidului vor fi prezenți în plen și vor vota pentru încuviințarea urmăririi penale pentru Valerian Vreme de către DNA.”

Cei din PP-DD, prin vocea Lilianei Mincă, au precizat că ”deputații PPDD vor fi cu toții prezenți la ședința  Camerei Deputaților și vor vota pentru ridicarea imunității lui Valerian Vreme.”

Rămâne de văzut dacă deputații se vor ține de cuvânt și vor asigura cvorumul ședinței de astăzi din Camera Deputaților, în care va fi votată cererea DNA în ceea ce privește ridicarea imuniății parlamentare a deputatului Valerian Vreme. În al doilea rând, având în vedere că toate partidele parlamentare au dat asigurări că vor vota pentru încuviințarea cererii DNA privind ridicarea imunității lui Valerian Vreme, rămâne să aflăm câte voturi vor fi împotriva cererii DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *