Skip to content
Politică

EXCLUSIV Negoiţă a intrat în gura PNL. Ce şanse îi dă un lider liberal la Primăria Capitalei

EXCLUSIV Robert Negoiţă (proaspăt ales la preşedinţia PSD Bucureşti) a intrat în gura PNL. Ce şanse îi dă un lider liberal acestuia în cursa pentru Primăria Capitalei.

Tinel Gheorghe (vicelider al grupului PNL din Camera Deputaţilor) a declarat, vineri, pentru PSnews.ro, că, deşi Negoiţă este „un tip combativ, incisiv”, acesta are probleme din cauza atât a partidului, cât şi a atitudinii lui, mai degrabă de centru-dreapta.

Totodată, Gheorghe a remarcat faptul că, la şedinţa PSD Bucureşti de joi, nu a fost prezent prim-ministrul Victor Ponta.

„Despre PSD, numai de bine! Mai ales cu Robert Negoiţă acum. Aş putea comenta doar că n-a fost Ponta. Robert Negoiţă îşi vede de drumul lui în partid. PSD nu a câştigat niciodată cu un candidat pentru Primăria Generală a Capitalei. Nu ştiu dacă va reuşi Robert Negoiţă. Bănuiesc că nu, fiindcă are multe probleme de lămurit. Dar el e un tip combativ, incisiv. Totuşi, nu cred că va reuşi PSD-ul să se mobilizeze în spatele lui. Sunt multe orgolii şi ambiţii şi acolo, la ei. Uitaţi-vă că şi Piedone emite pretenţii pentru Primăria Generală. Deci vor fi multe discuţii. El, aşa (Negoiţă – n.r.), are un potenţial de candidat bun: e primar în funcţie la Sectorul 3, legea îl avantajează acum, deci îşi poate permite o analiză foarte riguroasă, aşa încât să hotărască unde se duce: la Primăria Generală sau la Primăria Sectorului 3… Dar nu cred că el va fi candidat. Asta este impresia mea personală. Cred că asta este rezerva rezervelor pentru PSD: în caz că nu vor avea un candidat, îl vor pregăti pe Robert Negoiţă, ca să nu pară că nu vor avea”, ne-a spus fostul PDL-ist.

Politicianul a estimat că, „până la urmă, va fi un candidat comun al PSD şi al UNPR, că nu-şi vor permite să piardă Capitala”.

În opinia lui Tinel Gheorghe, alegerea lui Robert Negoiţă la şefia PSD Bucureşti este un pas intermediar către o funcţie importantă în partid la nivel naţional.

„Este interesantă mutarea asta, cu 8-9 luni înaintea alegerilor locale, cu aducerea lui Negoiţă la preşedinţia PSD Bucureşti. De altfel, s-a şi pregătit: aţi văzut multe interviuri cu el, ieşiri publice, cu familia etc. Deci cred că Robert Negoiţă se pregăteşte, mai degrabă, în vederea Congresului PSD şi de-aia şi-a luat funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti, ca să-i permită anvergura să emită pretenţia pentru un post la nivel central. Acum, nu ştiu cât va câştiga PSD-ul în imagine şi în profunzime cu Robert Negoiţă la preşedinţia organizaţiei Bucureşti”, a comentat Gheorghe.

Vorbind în numele noului PNL, Tinel Gheorghe a afirmat că liebralii nu îşi fac probleme „cu Robert Negoiţă, cu ceilalţi care vin din generaţia tânără”, pentru că PSD trebuie să recupereze anumite decalaje.

„PSD are mult de furcă: la comportament, la atitudine, la a mobiliza oamenii, la a-i convinge că ei sunt social-democraţi. Pentru că Robert Negoiţă numai social-democrat nu e. După părerea mea, el se chinuie acolo să demonstreze că implementează valorile social-democraţiei. Haideţi să nu uităm, totuşi, că a fost implicat în multe scandaluri imobiliare, care ţin mai mult de partea lui de centru-dreapta decât de una de veritabil om de centru-stânga. Deci aici lucrurile sunt clare. E greu să mimezi centrul-stânga în politică şi să fii un om de centru-dreapta. Vom vedea ce se va întâmpla. Părerea mea este că noi, PNL, vom câştiga Primăria Capitalei”, ne-a mai spus Tinel Gheorghe.

Referitor la informaţiile obţinute de PSnews.ro, potrivit cărora DNA va bate în curând la uşa primăriilor de la sectoarele 3 şi 4, deputatul liberal a declarat: „N-am ce să comentez. Iată unul dintre aspectele de care trebuie să ţină seamă şi oamenii PSD-ului, şi oamenii UNPR-ului”.

1 comentariu la “EXCLUSIV Negoiţă a intrat în gura PNL. Ce şanse îi dă un lider liberal la Primăria Capitalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *