EXCLUSIV Negrescu (PSD): „Trebuie să îmbunătăţim infrastructura din România”

Victor Negrescu / Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

A fost inaugurat mult-aşteptatul pod peste Dunăre, un eveniment care trebuia să aibă loc în decembrie anul trecut. Prezent la emisiunea Puterea Ştirilor, moderată de Marinela Angheluş, Victor Negrescu, europarlamentar PSD, consilier onorific pentru politică externă al prim-ministrului Marcel Ciolacu, spune că ducerea la sfârşit a acestui important proiect demonstrează că suntem capabili să folosim resursele europene.

„Da, este un moment important când vorbim de un proiect de infrastructură impresionant. Acest proiect este realizat în bună măsură cu bani europeni.

Fondurile folosite pentru construirea acestui pod au pornit de la UE şi este important că am demonstrat încă o dată că suntem capabili să folosim aceste resurse europene, iată, într-un proiect de infrastructură care va ajuta la dezvoltarea zonei de sud-est a României.

Mai mult decât atât, astfel, reuşim încă o dată să demonstrăm că putem coagula toate energiile, toate forţele, inclusiv politice, în jurul unor proiecte importante şi am putea spune că este un mesaj pentru restul Europei că suntem capabili să facem acest lucru pe mai departe.

În acelaşi timp, trebuie să îmbunătăţim infrastructura din România. Este un obiectiv al guvernului României, vedem deja eforturile care sunt depuse în acest sens pentru a cheltui banii disponibili prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi banii disponibili din fondurile structurale, tocmai pe infrastructură, pe zona rutieră dar şi pe zona feroviară.

Sunt multe proiecte în curs şi sperăm ca, în perioada următoare, să avem şi alte inaugurări, pentru că România are nevoie de o infrastructură mai bună. Trebuie să spunem că această infrastructură mai bună înseamnă, într-adevăr, mai puţine victime pe zonele de circulaţie şi e important de menţionat că suntem printre primele locuri din UE, din nefericire.

De cealaltă parte, dezvoltarea infrastructurii înseamnă oportunităţi economice suplimentare pentru ţara noastră”, a spus Victor Negrescu.

Negrescu a subliniat importanţa vitală a infrastructurii în ţara noastră şi a adăugat că, pentru Guvernul Ciolacu, construirea unei infrastructuri durabile este o prioritate:

„Potenţialii investitori se uită foarte mult la infrastructură, la conexiuni, la tot ce înseamnă resursă umană disponibilă într-o anumită locaţie. Sunt o serie de indicatori în ţara noastră. Avem zone din România unde avem indicatori foarte buni pentru investiţiile străine, însă, din nefericire, nu folosim întregul nostru potenţial, în mod special în estul României, în nord-est şi sud-estul României, zone care necesită o atenţie sporită în perioada următoare în aşa fel încât să conectăm şi aceste zone, la oportunităţi de finanare.

De altfel, o prioritate a guvernului este încercăm să introducem şi această componentă economică, să arătăm potenţialilor investitori că există multe opotunităţi de investiţii la noi în ţară şi să avem o dezvoltare sustenabilă, coerentă, la nivelul întregii ţări, să nu mai existe aceste disparităţi care, din nefericire, există în prezent şi care se transformă, automat, într-o serie de consecinţe, în probleme de exod masiv în unele zone, în probleme de sărăcie în alte zone.

Evident, dacă vrem să reuşim ca ţară, trebuie să avem o dezvoltare unitară”, a spus acesta.

Context

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila – cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră – a fost inaugurat joi, fiind organizată o ceremonie la care vor lua parte mai mulţi oficiali ai statului.

La ceremonie a aprticipat preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, dar şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Autor

  • Moldovan Roxana

    Are peste 20 de ani de experiență în presa print și online. Crede în puterea cuvântului scris. Recunoaște că e dependentă de știri și-i place să scrie și să citească reportaje și analize. La PS News, se axează pe scrierea de sinteze pe temele cele mai importante ale zilei.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: