Skip to content
Politică

EXCLUSIV Noua gafă a lui Iohannis. Logica prezidențiabilului ACL– un apartament în București valorează 750.000 de euro?

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a încercat din nou, luni seară, să justifice cumpărarea celor șase case pe care le are în Sibiu, din salariul său de bugetar și din meditații, însă nu a făcut decât să ofere o nouă explicație halucinantă privind averea sa imobiliară. 
 
Iohannis a încercat să subestimeze valoarea caselor sale, declarând că toate cele șase locuințe pe care le posedă valorează cât un apartament în București.
”Lumea tot vorbeste despre cele șase case ale mele dar este vorba despre niste locuinte modeste. E vorba despre casa unde locuiesc eu, mai am doua case mici cu cate doua camere si restul apartamente. Toate cele șase locuinte pe care le am valoreaza cat un aparatament de Bucuresti”, a declarat Klaus Iohannis, luni seara, la RealitateaTV.
 
PSnews.ro a contactat astăzi compania Darian, cea care are o expertiză de peste 20 de ani în evaluări.
Dacă privim declarația sa de avere – potrivit căreia locuințele lui Iohannis însumează în total 1021 de metri pătrați – și ne orientăm după prețul mediu al apartamentelor vechi din Municipiul Sibiu – care era de 733 de euro pe metru pătrat la începutul acestui an, rezultă o estimare, potrivit analiștilor de la compania Darian, de circa 750.000 de euro pentru valoarea locuințelor lui Iohannis.
 
Altfel spus, conform logicii candidatului Klaus Iohannis, un apartament în București valorează în jur de trei sferturi de milion de euro, ceea ce ar însemna ca suprafața medie a unui apartament în capitală să fie de peste 700 de metri pătrați.
Case așa modeste, cum își caracterizează Iohannis zestrea imobiliară, și-ar dori, cu siguranță, toți românii. Conform datelor rezultate în urma celui mai recent recensământ din România, suprafaţa locuibilă ce revine unui român a ajuns la circa 21 metri pătraţi, faţă de media Bulgariei de 28 de metri pătraţi. În Uniunea Europeană standardul de suprafaţă locuibilă pentru o persoană este de 36 metri pătraţi, se arată în statisticile recensământului din 2011, potrivit celor de la românialibera.ro.
Aceste cifre sunt cu mult mai mici decât suprafața imobiliară de care se bucură Klaus Iohannis la Sibiu.

2 comentarii la “EXCLUSIV Noua gafă a lui Iohannis. Logica prezidențiabilului ACL– un apartament în București valorează 750.000 de euro?

  1. Premier Tariceanu, presedinte Ponta, sper sa am dreptate, mult succes in alegeri celor 2 fiindca ar fi capabili sa schimbe Romania devalizata de Basescu cu toata cloaca de interlopi, Doamne Ajuta……..

  2. 6-7 sute de mii de euro nu este o avere fabuloasa –
    pentru un mafiot, pt un interlop, pt unu care ia mita de la primarie
    – este fabuloasa doar pt un profesor cinstit…
    dar ala nu candideaza la presedintie…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *