Skip to content
Politică

EXCLUSIV Omul doi din PNL răspunde unor acuzații de incompatibilitate și implicarea în retrocedări și cumpărarea de drepturi litigioase

Jurnalistul Silviu Mănăstire a prezentat vineri, în cadrul emisiunii Dosarul Zilei de la RTV, mai multe informații despre cum Marian Petrache, secretarul general al PNL, a cumpărat 3% din niște drepturi litigioase cu suma de 75.000 de euro și ulterior ar fi primit de la ANRP 1,2 milioane de euro pentru aceste drepturi.

”Documentele probeaza ca, in data de 5 iulie 2011, seful PNL Ilfov a cumparat 3 la suta dintr-un dosar de despagubiri inregistrat la agentia pentru restituiri. Petrache a platit 75 de mii de euro mostenitorilor unui grof maghiar din Cluj, pe nume Mikes. Bomba acum urmeaza: dosarul de despagubiri al grofului Mikes a fost evaluat de agentia de restituiri la o suma de plata de atentie 181 de milioane de lei, adica 40 de milioane de euro. Suma este extrem de mare, comparabila cu dosarul in care a fost arestat samsarul Stelian Gheorghe zis Stelu si sefa DIICOT Alina Bica.

 Facand un calcul simplu rezulta ca liberalul Petrache s-a imbogatit cu suma de 1, 2 milioane de euro dint-o singura semnatura. Insa acesti bani, obtinuti din drepturi litigioase, nu apar in declaratia sa de avere din anul 2012 cand a ajuns presedintele Consiliului Judetean Ilfov. Petrache era obligat sa-si declare veniturile si tranzactiile din anul precendent, 2011, cand a parafat tranzactia. Asa ca baronul risca un dosar la ANI pentru ca si-a ascuns banii si risca sa-si piarda functia”, a dezvăluit jurnalistul Silviu Mănăstire în emisiunea Dosarul Zilei.

Contactat de PSnews.ro, Marian Petrache a oferit o reacție cu privire la acest subiect dezvăluit de jurnalistul de investigații.

”Nu am încasat niciun ban. Nu am luat nimic. La data când am făcut declarația de avere din 2012 am sunat la ANI și am întrebat dacă trebuie să trec în declarația de avere un drept care nu este evaluat. Trebuie trecută suma în momentul în care încasezi suma. Dosarul nu a intrat la plată nici acum. Deci nu am încasat niciun ban”, a precizat Marian Petrache.

”Mi-a vândut cineva un pont, am văzut dosarul și mi s-a părut un business interesant. Dar până acum nu am primit nimic, doar am dat. E ca la bursă. Am cumpărat niște acțiuni ” a mai precizat secretarul general al PNL cu privire la subiectul retrocedărilor.

1 comentariu la “EXCLUSIV Omul doi din PNL răspunde unor acuzații de incompatibilitate și implicarea în retrocedări și cumpărarea de drepturi litigioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *