Skip to content
Politică

EXCLUSIV Pe cine vrea PDL la conducerea PNL. Mărturisirea unui fost ministru PDL

Pe holurile Parlamentului, deputatii și senatorii vorbesc vrute și nevrute. Discuțiile din culisele partidelor sunt deseori relatate de liderii partidelor colegilor din Parlament. Știm bine că aproape întotdeauna discuțiile de pe holuri sunt mult mai interesante decât cele purtate la nivel oficial.

Un astfel de episod s-a petrecut miercuri la Parlament. În timpul în care în Plenul Parlamentului puterea și opoziția făceau un adevărat circ pe tema imunității liberalului Cătălin Teodorescu, implicat în dosarul șefei DIICOT, Alina Bica, pe holurile Parlamentului, la etajul șase, un fost ministru important din Guvernul Boc explica unor apropiați pe cine și-ar dori PDL în fruntea PNL, după ce Iohannis pleacă la Cotroceni.

Noi (n.r.. referindu-se la PDL) l-am vrea pe Dan Motreanu. Cu el putem lucra. Așa ar putea să lucreze bine Blaga până în 2017. Dar am zis să nu ne băgăm, ca să nu iasă scandal. Cu Atanasiu sau Orban nu știu ce să zic. Ne-am gândit și la varianta să fie un singur președinte încă de pe acum, dar ne-am fi certat și de aceea vom merge pe varianta de co-președinți până în 2017”, explica fostul ministru PDL unor apropiați cu care se conversa.

De asemenea, liderul PDL mărturisea că lucrurile încă scârțâie în teritoriu între liberali și democrat- liberali. ”Noi suntem ca aia care trebuie să traiască în aceeași casă, dar funcționăm separat”, a fost explicația acestuia.

Ministrul democrat- liberal a fost întrebat și de ”cartoful fierbinte” Dan Mihalache, despre care spunea că încă nu s-a renunțat la ideea ca acesta din urmă să meargă consilier la Cotroceni.

”Are o firmă de consultanță, a lucrat bine în campanie. Încă se discută”, transmitea ministrul celor cu care discuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *