Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ludovic Orban face lumină despre desemnarea candidaţilor pentru locale

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban face lumină în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor la alegerile locale din iunie 2016.

Liderul liberal a explicat, joi, pentru PSnews.ro, care vor fi criteriile în acest sens.

„PNL are ca obiectiv să se bată pentru a câştiga primăriile în toate localităţile din ţară. Avem o hotărâre a Consiliului Naţional, care stabileşte criterii, un calendar, procedurile de desemnare a candidaţilor, cel puţin în cazul primarilor din oraşele-reşedinţă de judeţ. Avem ca termen 1 decembrie pentru stabilirea candidaţilor. Suntem în proceduri. E prematur să se facă o evaluare, atât timp cât nici măcar nu s-au depus candidaturile”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă există o împărţire între vechiul PNL şi vechiul PDL a primăriilor din România, liberalul a răspuns că totul se rezumă la anumite criterii deja stabilite.

„Cum să existe o astfel de împărţire? Am stabilit nişte criterii în baza cărora desemnăm candidaţii. Sunt criterii de integritate, profesionalism şi, în mod evident, cercetările sociologice, care arată şansele candidaţilor de a câştiga. Nici nu există vechiul PDL, vechiul PNL. O să susţinem candidaţii care îndeplinesc criteriile şi au cele mai mari şanse să câştige, indiferent de unde provin ei”, a precizat Ludovic Orban.

Totodată, politicianul a ţinut să dezmintă informaţiile apărute în presa locală, conform cărora ar exista un conflict între primarul din Arad, Gheorghe Falcă (membru al vechiului PDL şi co-preşedinte al filialei judeţene a noului PNL), şi deputatul Mihăiţă Calimente. Mass media relatau că parlamentarul şi-ar fi aranjat, la vârful partidului, o poziţie eligibilă pe lista cu care noul PNL Arad va candida, în 2016, la Camera Deputaţilor. În replică, Gheorghe Falcă ar fi făcut demersuri pe lângă conducerea partidului, ca să-l scoată pe Calimente de pe lista de candidaţi.

Reacţionând la aceste informaţii, Ludovic Orban ne-a declarat: „Nu există nicio dispută. Uitaţi-vă cum a fost dată ştirea: pe surse, fără niciun fel de element de credibilitate. Eu nu am cunoştinţă să existe vreo discuţie între domnul Calimente şi primarul Ghiţă Falcă. În momentul de faţă, pe listele pentru Parlament, nu s-a deschis în niciun fel discuţia despre un astfel de subiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *