Skip to content
Video

EXCLUSIV PNL îi solicită demisia lui Victor Ponta, după ancheta DNA la adresa cumnatului său (VIDEO)

Invitatul interviurilor video PSnews.ro din această săptămână este deputatul și purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe.

Acesta a precizat tranșant, pornind de la descinderile realizare de procurorii DNA la sediul firmei controlate de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, că actualul șef al  Guvernului trebuie să demisioneze.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, subliniază că ce se întâmplă cu acțiunile de amploare ale procurorilor din ultima perioadă sunt absolut normale și că astfel de zguduiri de pe scena politică au fost întâlnite și în alte state europene.

De asemenea, deputatul PNL precizează că premierul Victor Ponta este încă obligat să explice celebra frază ”scapă cine poate”, mai ales în contextul asaltului procurorilor DNA împotriva unui segment important din clasa politică.

Laura Chiriac: Despre România, astăzi, cu purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. Descinderi ale DNA la firma înfiinţată de mama premierului Victor Ponta, o firmă controlată de cumnatul şi de sora sa, într-o zi în care dl Ponta încă nu s-a întors în ţară, presupunem că se află încă în Statele Unite. Au avut loc în această zi percheziţii, în fine, în tot acest context al tăvălugului DNA care îl atinge şi pe Victor Ponta, credeţi că se impune o demisie a actualului prim-ministru?

Ionuș Stroe: Să ştiţi că am un răspuns ferm de la bun început – DA. Şi nu numai pentru aceste suspiciuni care planează asupra activităţii economice a familiei Ponta, ci pentru întreaga responsabilitate pe care o poartă în legătură cu ce se întâmplă acum în ţară. Mă refer la modul în care exercită funcția de prim-ministru, mă refer la aşteptarea publică manifestată chiar anul trecut în toamnă, pe 16 noiembrie, şi bineînţeles la lipsa unui proiect de ţară. Astea sunt motivele care ar trebui să însoţească şi să argumenteze un gest mult aşteptat, cred că de întreagă ţară, în legătură cu demisia lui Victor Ponta.

Referindu-mă strict la ce s-a întâmplat în cazul anchetelor parchetului la acele societăţi, răspundere trebuie să existe pentru oricine în această ţară, indiferent de culoarea politică, nume, carieră, experienţă sau anvergură politică. Este absolut normal ce se întâmplă. Toate democraţiile occidentale, dacă e să privim puţin în urmă la ce s-a întâmplat, au trecut prin faze în care s-au zguduit din temelii, atât spectrul politic, cât şi instituţional.

Laura Chiriac: Vă amintiţi declaraţiile pe care jurnaliştii le dădeau, pe surse e drept, ale premierului Ponta – dacă nu câştigăm alegerile scapă cine poate. Credeţi că domnul Ponta se aştepta ca el însuşi sau familia sa apropiată să fie atinşi de acest val de anchete?

Ionuș Stroe: Dl Ponta a fost solicitat de foarte multe ori să explice această frază. Cred că şi acum tot el ar fi în măsură să o explice. Aş putea specula, aş putea să mă gândesc la o eventuală responsabilitate sau la un eventual control al justiţiei pe care Ponta îl aştepta urmare a succesului electoral pe care şi-l dorea, bineînţeles. Nu fac lucrul ăsta, nu sunt un politicianist, nu vreau să împrumut comportamentul altora şi mă gândesc, la fel cum m-am gândit şi în toamna anului trecut, că în această ţară, indiferent de cine o conduce, justiţia trebuie să funcţioneze. Tocmai din acest motiv probabil că existe şi temerile premierului Ponta şi ale partidului pe care îl conduce şi, bineînţeles, ale Guvernului.

 

1 comentariu la “EXCLUSIV PNL îi solicită demisia lui Victor Ponta, după ancheta DNA la adresa cumnatului său (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *