Skip to content
Politică

EXCLUSIV PNL şi PSD fac lumină. De ce nu au fost prezenţi foşti PDL-işti la consultările pe Codul Fiscal

EXCLUSIV PNL şi PSD fac lumină. De ce nu au fost prezenţi reprezentanţi ai fostului PDL la consultările ce au avut loc, joi, în legătură cu proiectul Codului Fiscal.

Deputatul PNL (fost PDL) Gheorghe Ialomiţianu a declarat, vineri, pentru PSnews.ro, că nu s-a pus problema izolării cuiva, ci Biroul Permanent Naţional al formaţiunii a hotărât ca la negocieri să fie trimişi Cătălin Predoiu (propus pentru funcţia de premier), Eugen Nicolăescu (datorită calităţii sale de preşedinte al comisiilor de specialitate din partid), precum şi un reprezentant al conducerii partidului: secretarul general Marian Petrache.

„În momentul în care s-a constatat că la discuţii nu va fi prezent şi premierul Victor Ponta, s-a decis să meargă doar cei doi: domnii Nicolăescu şi Petrache. Deci nu s-a pus problema să izoleze pe cineva. Ar fi trebuit să fie o discuţie tehnică, de specialitate, dar, din nefericire, s-a transformat într-o discuţie politică. PSD-ul nici măcar n-a participat – a fost ministrul de Finanţe, care era obligatoriu să participe acolo, să se asigure că acel Cod va fi votat şi să prezinte sustenabilitatea măsurilor fiscale. Din păcate, domnul Teodorovici a ratat această ocazie, să arate că este profesionist. Pentru că singura soluţie a dânsului a fost legată de creşterea deficitului bugetar. Dar asta nu e o soluţie; aşa ceva apare automat, ca o consecinţă a unor reduceri de impozite şi taxe. Deci ministrul Finanţelor s-a prezentat jalnic acolo”, a acuzat Ialomiţianu.

Pe de altă parte, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a amintit solicitarea partidului ca, la consultări, să nu vină foşti demnitari din timpul guvernului Emil Boc, ”pentru că, la tupeul PDL-ului, sunt în stare să ni-l trimită la negocieri, de exemplu, pe domnul Blejnar”.

„Noi am spus public că sub nicio formă n-am putea negocia nimic economic sau politic vreodată (nici măcar la nivelul grupurilor parlamentare), să ajungem la un consens cu o delegaţie din care face parte domnul Ialomiţianu, de exemplu, care a fost ministrul Finanţelor pe vremea lui Boc. E la mintea cocoşului. Nu s-a opus nimeni la Andreea Paul, de pildă. În Parlament, când PSD are nevoie să facă o discuţie largă cu toţi partenerii politici care ţine de interesul României şi al românilor (şi va trebui să facem pe Legea salarizării), am prefera ca, din această delegaţie a noului PNL, foştii noştri aliaţi din USL să nu vină cu foşti miniştri, secretari de stat sau oameni care au fost în poziţii de conducere în guvernul Boc-Băsescu. (…) Am prefera (nu punem o condiţie, ci doar am prefera) să nu vină noul PNL cu foşti demnitari din fostul PDL, pentru că, la tupeul PDL-ului, sunt în stare să ni-l trimită la negocieri, de exemplu, pe domnul Blejnar. Faptul că ei s-au aliat cu Blejnar, Ialomiţianu, Berceanu, Videanu, Paul Vass şi aşa mai departe este treaba lor şi vor răspunde în faţa electoratului. Acum, de curând, vor să se asocieze şi cu Boc, să-l pună primar. Este OK, este treaba lor. Să răspundă în faţa electoratului de treburile astea. Dar noi, ca PSD (care suntem la guvernare şi ne ţinem de promisiunile făcute în 2012), măcar atragem atenţia asupra bunului-simţ să nu venim la discuţii cu oameni care au făcut parte din cabinetul Boc”, ne-a explicat Ştefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *