Skip to content
Politică

EXCLUSIV Ponta câștigă în deplasare și pierde acasă

Primele rezultate la alegerile prezidențiale îi trimit pe Victor Ponta și Klaus Iohannis direct în turul II. Însă rezultatele sunt importante pentru următorul scrutin din noiembrie. De la ora 21.00, când s-au închis secțiile de votare, până la această oră, atât Victor Ponta, cât și Klaus Iohannis au oscilant între scoruri de 38-42% și, respectiv, 28-33%.

Victor Ponta a câștigat detașat față de Klaus Iohannis în Târgu Jiu, unde a obținut 43% din voturi, în timp ce candidatul ACL nu a reușit să treacă nici măcar pragul psihologic de 30%, obținând doar 27,2%.

Chiar dacă Ponta a reușit să obțină un scor mai mare decât media pe țară, care îl poziționează la 37%, potrivit primelor rezultate parțiale furnizate de BEC, scorul obținut la Târgu Jiu nu ar trebui să fie unul mulțumitor pentru premier, având în vedere că Ponta este la al treilea mandat de parlamentar câștigat în colegiul din Târgu Jiu.

Scorul obținut de Ponta ”acasă” era probabil de așteptat, având în vedere că la europarlamentare a obținut același scor de 43%.

De asemenea, candidatul PSD-PC-UNPR, a obținut în fieful lui Duicu, cunoscut ca fiind tradițional PSD, nu mai puțin de 57%. În schimb putem spune că Iohannis a obținut un scor decent în Mehedinți: 22%, au declarat, pentru PSnews.ro, surse liberale. De precizat este că numărătoarea nu s-a terminat încă.

Rămâne de văzut dacă lucrurile se vor schimba considerabil până la sfârșitul numărătorii finale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *