Partidul lui Dan Diaconescu este într-o continuă dezintegrare, după ce o serie importantă de lideri au decis să plece din PPDD către alte formațiuni politice.
O astfel de decizie a luat-o și liderul consilierilor generali ai PPDD și membru al Biroului Național de Conducere, Cristina Nicolescu. Aceasta a confirmat în exclusivitate pentru PSnews.ro că a decis să părăsească PPDD și să vină alături de Călin Popescu Tăriceanu.
Reporter: Doamna Nicolescu, ce v-a determinat să părăsiți PP-DD, renunțând la toate funcțiile deținute la nivel național în acest partid, respectiv vicepreședinte și membru al BPN (Biroul Permanent Național) dar, mai ales, la cea de lider al grupului consilierilor generali al PP-DD din cadrul Consiliului General al Municipiului București?
Cristina Nicolescu: Am plecat dintr-un partid care, indubitabil, în acest moment nu mai reprezintă mult așteptata schimbare pe scena politică din România, în favoarea și în interesul cetățeanului.
PP-DD a fost complet dezintegrat de un grup ce se auto-definește drept „conducerea centrală a partidului ” când, de fapt,nu este altceva decât un cerc restrâns de rubedenii care a transformat partidul într-o o afacere de familie.
PP-DD este, mai ales începând cu alegerile pentru Parlamentul European, un partid în derivă, ce ’alergă’ după toate mișcările politice, ce se declară, în același timp, și de dreapta și de stânga si de centru și în care ideile mele reformatoare pentru stabilirea echilibrului atât de necesar unui proiect politic serios au devenit un real pericol pentru ‘conducerea supremă’ care, de fapt, nu conduce după convingerile și ideile proprii, ci ‘după dictare’, venită din afara PP-DD.
Vreau totuși să subliniez faptul că decizia de a părăsi PP-DD nu a fost una ușor de luat, și că rămân cu sufletul lângă toți oamenii minunați și sinceri pe care am avut onoarea să îi cunosc în cei 3 ani de activitate în cadrul acestui partid!
Reporter: De curând, ați ales să vă alăturați unui alt partid politic. Ce v-a determinat să alegeți PLR?
Cristina Nicolescu: Partidul Liberal Reformator constituie un nou proiect, pe care îl consider viabil și serios.
Pe cale de consecință, nu am ales un partid aflat la putere și nici ACL, ci o formațiune nouă și ambitioasă, ai cărei lideri mi-au acceptat ideile și obiectivele politice, pe care deja le susțin și le încurajeaz fără rezerve.
Ca un exemplu, menționez situația creată în ședința extraordinară din 30 septembrie a.c. a CGMB, atunci când, în calitate de consilier PLR, am votat ‘pentru’, iar cei ai ACL și PP-DD, din diferite motive și interese, nu au votat un proiect de hotărâre important în procesul de reorganizare al RADET, ceea ce, iată, astăzi, a condus la oprirea furnizării apei calde în patru sectoare din capitală.
Dacă acești consilieri vor proceda la fel și în continuare există riscul ca sistemul de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) să nu se mai realizeze și Bucureștiul să rămână în plină iarnă fără apă caldă și căldură. Este o atitudine iresponsabilă, ce va atrage grave consecințe pentru cetățenii Bucureștiului.
Reporter: De când sunteți în politică?
Cristina Nicolescu: În ceea ce priveşte cariera politică, până la intrarea în Partidul Poporului – Dan Diaconescu, nu am mai activat în niciun partid.
Am deținut funcția de Preşedinte al Comisiei Naţionale de Coordonare şi Instruire Electorală din cadrul PP-DD pentru toate cele trei campanii electorale, locale, parlamentare și europarlamentare în perioada 2012-2014.
Din mesajele de încurajare pe care le-am primit de la membrii Ligii Aleșilor Locali, cu peste 3000 de membrii, înțeleg că mulți dintre consilierii PP-DD mă vor urma.
În ceea ce priveşte activitatea în cadrul comisiilor de specialitate ale CGMB din luna iulie 2013 sunt Preşedinte al Comisiei pentru Relaţii Internaţionale, Cooperare şi Asociere cu alte Autorităţi Publice.
Am fost liderul de grup al PP-DD la nivelul CGMB și am devenit primul consilier PLR! Din câte cunosc, vor mai trece la această formațiune cel puțin 6 consilieri generali, prin urmare sper să devin liderul unui grup PLR extrem de puternic în cadrul CGMB.
Reporter: Ce planuri aveți pentru viitor?
Cristina Nicolescu: Și în continuare mă voi apleca asupra obiectivului principalpe care mi la-am fixat pentru acest mandat, și anume îmbunătăţirea sistemului administraţiei publice locale, cu precădere a standardelor serviciilor publice furnizate bucureştenilor.
Aceste preocupări se înscriu într-un context mai larg ce ţine de implementarea conceptului european de bună administrare, inclusiv la nivelul municipalităţii bucureştene.
În acest sens menționez, de ce nu, cu mândrie și bucurie, că sunt unul dintre cei care au propus şi susţinut, în contextul demersului de revizuire a Constituţiei din primăvara acestui an, consacrarea dreptului la o bună administrare, de altfel singura propunere a PP-DD acceptată de Comisia de Revizuire a Constituţiei şi pe care am reiterat-o inclusiv cu ocazia întâlnirii cu Delegaţia Comisiei de la Veneţia, din luna iulie 2013.
Calitatea de Preşedinte al Comisiei pentru Relaţii Internaţionale, Cooperare şi Asociere cu alte Autorităţi Publice, mă determină să îmi concentrez eforturile pe identificarea domeniilor de cooperare cu alte unităţi teritorial-administrative din ţară şi străinătate, cu scopul acordării de sprijin reciproc în direcţia îmbunătăţirii „comfortului” administrativ al bucureştenilor şi imaginii capitalei ţării noastre la nivel internațional.
Reporter: Un cuvânt de încheiere?
Cristina Nicolescu: Doresc să ii încurajez pe bucureșteni în ceea ce privește implicarea, mai activă, în viața ‘cetății’!
Bucureștiul este orașul in care trăim, ne creștem copiii ș iunde avem grijă de părinții noștri!
Este un oraș extraordinar, cu un farmec aparte dar, din păcate, și cu multe probleme…
Cetățenii trebuie să vină către noi, cei din CGMB, cu doleanțele lor, cu problemele lor, dar și cu propuneri și inițiative în folosul comunității.
În cadrul CGMB nu trebuie să existe rivalități între partide, ci să se promoveze o singură politică: Cea în favoarea și în interesul cetățeanului! Îmi doresc ca CGMB să devină un consiliu de „uniune municipală”.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News