Skip to content
Politică

EXCLUSIV PRIMA reacție din PNL privind neconstituționalitatea migrației aleșilor locali. Îi vor primi înapoi liberalii pe cei care au plecat?

Cei nouă judecători ai CCR au decis astăzi că legea care reglementa migrația aleșilor locali, timp de 45 de zile, fără să își piardă mandatul, este una neconstituțională.

Deși nu a apărut încă motivarea CCR, cel mai probabil, primarii care au schimbat partidul în cele 45 de zile se vor întoarce în sânul partidului de unde au plecat, iar consilierii locali ar putea să își piardă mandatul.

CCR a admis miercuri obiecţia de neconstituţionalitate formulată de parlamentarii PNL şi PDL şi a constatat că sunt neconstituţionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Partidul Național Liberal, prin vocea lui Cezar Preda, a precizat că toți cei care au plecat din PNL nu mai au ce căută în părtid și că ”îi sfătuiește” să meargă oriunde văd cu ochii.

”Cei care au plecat să se lase de politică pentru că sunt și incompatibili și în ilegalitate. Niște vânduți, care s-au dus pe banii bugetului, dați de Dragnea ca să câștige Ponta. Trebuie să plece în politică, la noi (n.r.: referindu-se la PNL) nu mai au ce căuta. Aleșii locali își vor pierde mandatele, iar primarii vor deveni incompatibili pentru 2016 pentru că ei nu mai sunt pe listele partidului pe care au fost aleși. Să meargă unde văd cu ochii, la noi nu mai au ce căuta”, a punctat deputatul PNL, Cezar Preda, în exclusivitate pentru PSnews.ro, după ce OUG 55, privind migrația aleșilor locali, a fost declarată neconstituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *