Skip to content
Alegeri locale 2020

Exclusiv PS News: Nicușor, în groapa cu lei imobiliari

Inquam Photos / Ilona Andrei

Nicușor Dan a ieșit pe scenă. După aproape trei luni în care a stat “la dulap”. Imaginile și replicile săptămânii au fost produse de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a trolat ca la manualul de propagandă și manipulare ceea ce se dorea a fi o conferință de “relansare a candidaturii lui Nicușor”.

Colegul lui Nicușor, consilierul Ciucu, a sintetizat bine: din conferința candidatului PNL-USR a rămas fixat un singur lucru, s-a lăsat cu scandal. Iar scandalul face deliciul poporului, să nu fim ipocriți. Încă un trolling asemănător și Nicușor Dan ar trebui să îl plătească pe Bădulescu pentru că îl ajută să fie vizibil. Cât are de câștigat electoral matematicianul Nicușor din aceste veritabile “bătăi golănești de strada” rămâne de văzut.

Deși Bădulescu este un personaj flamboaiant și pare că face scandal din orice pentru că îl lasă nervii, personajul este mult mai calculat și mai cinic decât pare la prima vedere. Bădulescu joaca un teatru care prinde la publicul larg.

Mai important este că “scandalagiul de serviciu” de la Capitală a dat undă verde prin apariția lui la ceea ce va fi numiă drept “cea mai murdară campanie electorală pentru alegerile locale din ultimii douăzeci de ani”, mai exact din anul 2000, când Traian Băsescu a câștigat neverosimil alegerile pentru Capitală. Împotriva lui Sorin Oprescu și Ion Iliescu la pachet.

Băsescu a dat capete în gură, a înjurat ca la birt, s-a suit în capul lui Oprescu și l-a bătut. Să nu uităm că și mahalaua votează, și de regulă votează atât de bine că, de regulă, candidații ei și câștigă. Intelectualii subțiri și tinerii rezistenți din multinaționale nu au cum să dea încă primarul Capitalei. Sunt prea puțini oricum și oricând indiferent de prilejul electoral.

Ce este important de știut, apropo de subteranele politicii dâmbovițene: Nicușor Dan va gusta pe propria piele prima lui campanie electorală adevărată. Dură și fără menajamente! De ce? Timp de opt ani, cu folos sau fără rezultate, fosta tânără speranță PD-L-istă, ajunsă acum lider politic de prin rang, și-a făcut o serie de dușmani periculoși din rândul dezvoltatorilor imobiliari care operează în București. Piața imobiliară din Capitala rulează deja miliarde de euro bune pe an. Interesele și banii sunt “apocaliptici”.

Să citim doar o banală știre relevantă pentru a înțelege relația dintre Nicușor Dan și miliardarii dezvoltatori imobiliari: “One United Properties a câștigat definitiv procesul cu privire la suspendarea lucrărilor la proiectul One Floreasca City solicitată de către Nicușor Dan”.

Candidatul PNL- USR i-a hărțuit în instanță câțiva ani pe cei de la ONE, blocându-le bani și oportunități. ONE United cu siguranță se va răzbuna. La fel a procedat cu alte zeci de companii imobiliare și de construcții. Nu judecăm aici dacă Nicușor Dan a avut sau nu dreptate în cele peste 160 de dosare pe care le-a inițiat în instanță în care a cerut blocarea de investiții. De exemplu, în cazul One United, un eventual proces de daune, pierdut în fața băieților deștepți care controlează compania, l-ar ruina pe viață pe posibilul viitor primar.

În mod inevitabil, multe din dosarele deschise de candidatul PNL- USR, prin care cerea blocarea unor investiții imobiliare sau anularea unor autorizații de construire, vor fi pierdute de acesta. Mai mult, avocații de top ai companiilor imobiliare, pe lângă daunele interese de milioane pe care i le vor cere pe persoana fizică, îl vor putea ataca pe tema conflictului de interese. Asta dacă Nicușor va ajunge primar. Cum își va mai putea exercita mandatul, în condițiile în care are procese pe rol cu firmele cărora el, ca primar, trebuie să le emită autorizații de construire prin semnătura lui olografă, fiind acte pe care trebuie să le semneze în mod obligatoriu neputând delega semnătura?

One United versus Nicușor Dan este doar un singur caz. Compania, ca multe altele care operează în București, este controlată de o structură opacă de proprietate. Legendele urbane vorbesc despre banii și interesele acestei mega companii care duc până pe pragul ușii șefilor din serviciile de informații. Asociații acestei companii în diverse proiecte imobiliare sunt foști ofițeri SRI, fie oameni din diplomație.

Terenurile pe care One United le-a cumpărat pentru a construi au fost deținute în multe cazuri de personaje influente: unul este afaceristul Dan Grigoriu, zis Piticu’, ex- SRI, apropiat al fostului director Virgil Măgureanu, sau familia de diplomați Dimitrescu, tânărul junior al familiei fiind numit recent în importanta poziție de director al Aeroportului Otopeni.

Nicușor Dan va afla curând că frăția imobiliară din București care trece și prin influentul cetățean grec Papalekas sau prin grupul Forte Partners nu-l dorește primar general. Așa cum multi influenți lideri PNL nu vor să audă de posibilitatea ca el să ocupe cea mai importantă funcție aleasă din România, după Iohannis. Nici chiar Iohannis nu este un mare fan Nicușor, dar asta se va dovedi în campania electorală, când președintele poate sau nu să-l susțină.

Vulnerabilitățile lui Nicușor Dan sunt, în mod evident, legate de afacerile imobiliare pe care le-a blocat. Tot în subterane se vorbește apăsat de înregistrări, documente și hârtii ,care ar demonstra că imaculatul doctor în matematică la Sorbona nu este chiar îngerul imaculat al luptei pentru păstrarea moștenirii arhitecturale și imobiliare a Bucureștiului. Că ar fi avut de multe ori și interese obscure la începutul proiectului “Salvați Bucureștiul”, când Sorin Oprescu era la primul mandat, Elena Udrea controla voturile din Consiliul General al Capitalei, iar mizele imobiliare treceau la vot cu majorități confortabile, cu voturile tuturor partidelor. Nicușor Dan contesta atunci diverse proiecte imobiliare, în timp ce altele erau lăsate să fie dezvoltate nestingherit.

O altă vulnerabilitate majoră este binecunoscuta relație dintre Nicușor Dan și ONG- urile de mediu, cel mai apropiat partener al său în diverse proiecte și dosare de blocaj pe imobiliare fiind Dan Trifu, lider USR și șeful controversatului ONG ECO Civica. Aici lucrurile sunt și mai complicate.

2 comentarii la “Exclusiv PS News: Nicușor, în groapa cu lei imobiliari

  1. aha ! carevasazica aia care au bani si vor sa-i multiplice in mina de aur miticeasca by-all-means-no-matter-what chiar isi imagineaza ca-caramizile cu care se bat in piept ca-cap-de-unde ar putea vreodata sa fie , caramizile , more-valuable-than people and country ADICA DACA EI VOR SA FACA O GROAPA-DE-GUNOAIE EXACT IN CAPITALA B , CARE ESTE NU DOAR A VREUNOR MITICI- BAIETI-BETON-SI-LA-INTELLIGENCE-SI-LA-CAP ETC , CI SI A INTREGULUI POPOR – PENTRU CA TOTI POMPAM FONDURI IN BUCURESTI si trebuie sa fie LEGAL totul acolo saaau MUTAM CAPITALA si B va ajunge un oras-parasit praf-de-baragan , GHOST-city … ADICA vorba aia intarca balaia , baieti , siii se surpa mina de aur , Doamne fereste

    1. aha ! thanks ADMIN pentru publicarea comment …a treia zi … cred ca asaaa de RUSALII , adica v-a luminat Duhul , Doamne iarta-ma , ca nu duc nimic in derizoriu … ohooo , si cind ma gindesc la toate cenzurile de ca-ca-oo , vorba aia CENZURA – FIRST rules – si – bate tooot … dar acuma lectia covid si a crizei economice este NO FAKE , NO WASTE and BE SUSTANABLE AND FAIR aso pentru ca LIFE MATTER – TRUTH MATTER – MANKIND FIRST – EARTH FIRST aso … iar cei virusati cu virusul criminal al coruptiei trebuie bagati la dezintoxicare in tratament si tinuti departe de MINA-DE-AUR ca sint in sevraj acuma din lipsa de droguri – LEI – PENTRU LEII DE CA-CARAMIZI .. succes , mai comentez daca ma postez , see you in the cloud – adica acolo salvez oricum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *