Skip to content
Politică

EXCLUSIV PSnews.ro vă prezintă documentele și declarațiile de martor care l-ar putea distruge pe Blaga. Sunt menționate personaje din anturajul unui fost premier.DOCUMENT

PSnews.ro vă prezintă în exclusivitate pasaje- document din referatul procurorilor DNA, în care este prezentat modul cum Claudiu Florică i-ar fi oferit o mită de 80.000 de euro lui Vasile Blaga în vederea susținerii campaniei electorale a Partidului Democrat din 2004.

În schimb, Blaga trebuia să îi asigure protecție contractelor pe care Claudiu Florică, director al Fujitsu Siemens și de asemenea reintroducerea acestei companii în contractul SEI, de unde Florică fusese înlăturat după cum reiese în documentele de mai jos.

Iată câteva pasaje din referatul procurorilor în care este descrisă relația dintre Claudiu Florică și Vasile Blaga:

 • ”În august 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Vasile Blaga și i-a dat acestuia  80.000 de euro pentru susținerea PD în Campania electorală, informându-l în același timp despre cele 3 contracte pe care le gestiona Claudiu Florică, și anume, SEI, EADS și Microsoft și solicitându-I sprijinul în cazul în care PD va câștiga alegerile pentru a proteja contractile controlate de Claudiu Florică la momentul respective, respective SISF și Microsoft și reintroducerea  firmei FSC în contractual SEI, de unde Claudiu Florică fusese înlăturat.”
 • ”În primavara anului 2005, Claudiu Florică a menționat mai multor apropiați că a fost înșelat de Vasile Blaga, noul ministru de Interne care îi promisese sprijinul înainte de alegerile din 2004 în schimbul sponsorizării campaniei electorale.”
 • ”Odată devenit ministru de Interne, datorită informațiilor pe care le avea de la Claudiu Florică, acesta a început o investigație asupra contractelor controlate de Florică, respectiv SISIF, dar nu și asupra acelora în care Claudiu Florică nu mai avea control, respective SEI.”
 • ”Claudiu Florică afirma că doar odată cu mutarea peste noapte a soției lui Vasile Blaga, fără nici un concurs, pe post de director la Direcția Juridică a MEC, în 2009, toate demersurile făcute de Claudiu Florică pentru blocarea unui contract în valore de 96 milioane de dolari, au fost anulate, iar extensia a fost contractată fără nici o problemă , în pofida ilegalităților flagrante și evidente din acest contract.”
 • ”Claudiu Florică susținea că a fost exclus de către Vasile Blaga din circuitele neoficiale de dare și luare de mită, dar că acesta s-a înțeles asupra mitei în mod direct, cu Siveco România, prin Irina Socol și Gabriel Sadoveanu și EADS pentru Alexandru Georgescu, fără să-l mai include pe Claudiu Florică în aceste negocieri.”
 • ”În feb. 2005, Claudiu Florică a solicitat mangementului schimbarea procentelor de commission către Gessa și Profinet, noile procente fiind (..) Gessa și 8% pentru Profinet, totalul lor rămânând 15%, din valoarea comenzilor pe care FSC urma să le primească de la EADS.”
 • La un moment dat apărea și un alt off-shore, Zonko Overseas, care avea contract cu Gessa pentru plata unui commission de 30%, sume care urmau să fie plătite unor personaje din anturajul lui Adrian Năstase.”

9_001

 

10_001

8_001

 

 

5_001

 

3_001

 

1_001

 

 

 

 

1 comentariu la “EXCLUSIV PSnews.ro vă prezintă documentele și declarațiile de martor care l-ar putea distruge pe Blaga. Sunt menționate personaje din anturajul unui fost premier.DOCUMENT

 1. Bani meritati, cica.

  Si daca Blaga violeaza un baietel de 4 ani in anus repetat, pe perioada de 10 ani inchis in pivnita pana ii da buletin, si „elita” (citeste postacii/cele mici imbuibati + Patapievici) tot va vedea un rau mai mare in alta parte. Unde sigur este rau , dar nu se poate doar asa, unilateral.

  PS. Voi ce aveti cetateni scriitori de la PS? Nu aveti dosare, nu va uitati la femei (ne)adulte pe net, nu aveti nimic santajabil? Ca nu am venit pe un site de neica nimeni degeaba, am venit ca restul de ziare online sunt infestate de basisti si nu vorbesc la nivel de comentatori, ci la editori… au picat unul cate unul ca mustele.

  Honey trap? Sau chiar a picat falcosul din gratii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *