Skip to content
Politică

EXCLUSIV Reacția PNL după ce Guvernul a avizat modificările la legea care pedepsește dezvăluirea de informații din dosare

Guvernul a dat, miercuri, aviz favorabil modificărilor aduse legii care pedepsește dezvăluirea informațiilor din dosarele penale. Contactat de PSnews.ro, deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat că legea trebuie respinsă de Camera Deputaților.

”Eu cred că așa cum este formulat acum textul lasă loc de interpretări și cred că interpretările acestea pot face un deserviciu inclusiv presei care are funcția publică de a servi cetățeanul, funcție care nu i se poate lua nici măcar atunci când vorbim de fapte de corupție din dosare penale. Din acest motiv cred că această propunere legislativă în formula actuală ar trebui respinsă sau va trebui reanalizată la momentul în care va ajunge în camera decizională, adică în Camera Deputaților. Trebuie analizat și reformulat textul astfel încât să nu existe niciun echivoc în text”, a declarat, pentru PSnews.ro, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Modificările propuse de senatorul PSD Șerban Nicolae prevăd ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii secrete din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de detenție.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ: Guvernul a dat AVIZ legii care pedepsește dezvăluirea de informații din dosare penale

2 comentarii la “EXCLUSIV Reacția PNL după ce Guvernul a avizat modificările la legea care pedepsește dezvăluirea de informații din dosare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *