Skip to content
Politică

EXCLUSIV Reacția UNPR la anunțul făcut de UDMR

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat în cursul zilei de astăzi că recomandă CRU ieșirea de la guvernare, afirmând că PSD are oricum majoritate și fără formațiunea democrat-maghiară.

PSnews.ro l-a contactat pe ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, liderul UNPR Eugen Nicolicea, care a declarat că decizia UDMR se va lua în mod oficial abia în decembrie.

Cu privire la relația UNPR cu PSD, ministrul Eugen Nicolicea a mai declarat pentru PSnews.ro că formațiunea nu are nici un fel de intenție de a părăsi guvernarea sau de a cere mai multe portofolii, odată cu plecarea UDMR din coaliția de guvernare.

Întrebat cum comentează anunțul făcut de UDMR și dacă UNPR va cere mai multe ministere, odată cu decizia luată de formațiunea democrat-maghiară, liderul UNPR a declarat:

Iesirea UDMR-ului de la guvernare se decide după ce își fac adunările și se consultă. Nici o decizie importantă nu se ia fără această adunare.

Aceasta se face în decembrie. Cu privire la a doua întrebare, UNPR are un contract cu PSD-ul în sensul ca acea uniune numită alianța de centru-stânga din care facem parte la fel cum facem parte și din USD până în anul 2020.

Noi ne tinem cuvântul chiar dacă n-ar fi existat un astfel de act, o strângere de mână pentru noi face mai mult decât un act semnat.Noi milităm în continuare pentru stabilitatea națională. În ceea ce privește creșterea importanței a UNPR și PLR, fiecare vot e important, dar această importanță nu înseamnă o solicitare de funcții pentru că noi n-am intrat la guvernare solicitând funcții, ba chiar a existat o perioadă în care am susținut Guvernul fără să facem parte din guvern.

Am susținut guvernul pierzând funcțiile pe care le aveam. Nu tranzacționăm rămânerea în alianță sau la guvernare”, a declarat Nicolicea pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *