EXCLUSIV Reacția unui fost contracandidat al PNL pentru șefia partidului. Cum vor evolua lucrurile în PNL

Unul dintre foștii contracandidați ai lui Klaus Iohannis pentru șefia PNL a oferi un punct de vedere privind decizia Tribunalului București legată de noua situație cu care se confruntă prezidențiabilul ACL.

Senatorul Ioan Ghișe, candidat independent la alegerile prezidențiale din această toamnă, a oferit o serie de explicații privind situația creată în PNL, după ce Klaus Iohannis a fost ales în mod ilegal în funcția de președinte al PNL.

”Eu am atras atenție asupra sarabandelor de vechime pentru a îl promova pe domnul Klaus Iohannis în fruntea PNL. Acum se confirmă ceea ce am spus Congresului de atunci.Eu am spus încă de atunci că este o anomalie să pui o persoană, cu doar un an și ceva vechime în partid și să o treci prin toate derogările posibile, după ce în urmă cu doar o lună de zile își dăduse demisia pentru rezultate proaste.

Harababura care a cuprins PNL de când cu această manevră de a împinge partidul în brațele PD-ului și ale lui Băsescu este un drum sinucigaș”, a răspuns Ghișe.

Întrebat cum va evolua situația în interiorul partidului, Ghișe a explicat că ”se va ajunge în situația precedentă, cea existentă înainte de alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea PNL. Este  acum în vigoare statutul existent înainte de Congresul de alegerea lui Klaus Iohannis și pornind de la acel statut trebuie ca DP să convoace un nou Congres care să aleagă statutul și conducerea cu care o să meargă din nou în instanță să fie legalizat.

Toate actele emise de PNL și PDL, din momentul alegerii lui Klaus Iohannis în fruntea PNL, sunt acum nule.Înainte de alegeri, această situație juridică  creează mari probleme pentru PNL.

Întrebat dacă Iohannis va mai candida totuși la prezidențiale, Ghișe a explicat că ”există demult un scenariu care prevede retragerea lui Iohannis ca să fie favorizat un candidat pe care îl propune Traian Băsescu, pe Elena Udrea sau Monica Macovei. Acum cea mai calificată este Elena Udrea.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: