Skip to content
Politică

EXCLUSIV Reacție devastatoare de la vârful PNL față de propunerea Monicăi Macovei: „E abjectă”

Monica Macovei a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a inițiat demersurile pentru organizarea unui referendum național pe data de 16 noiembrie, odată cu al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Referendumul are ca temă imunitatea Președintelui, a miniștrilor și a parlamentarilor.

Europarlamentarul Monica Macovei propune ca românii să fie întrebați: „Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii și președintele României să nu beneficieze de nici o formă de imunitate cu excepția opiniilor politice?”

Contact de PSnews.ro, europarlamentarul PNL Norica Nicolai a avut o reacție extrem de acidă la adresa inițiativei Monicăi Macovei.

Aceasta a declarat că nu este decât un gest de campanie electorală.

„Sunt sătulă de tot felul de băieți și fete care se trezesc să facă astfel de lucruri în campania electorală. Dacă se poate ridica imunitatea, câte milioane trebuie să mai cheltui și de ce să mai cheltui ca să îi întreb pe oameni așa ceva? Asta e deja prevăzut în Constituție. Un gest de campanie descentrată și abjectă. Câtă vreme am prevedere constituțională, de ce mai e nevoie să cheltui bani în plus pentru a face astfel de referendum? Sunt sătulă de oameni care vor să își facă campanie pe banii publici, să modifice Constituția, când scrie clar că Parlamentul poate face acest lucru. Poate ridica imunitatea”; a declarat pentru  PSnews.ro Norica Nicolai.

Monica Macovei și-a motivat gestul în contextul anchetei de amploare a DNA privind dosarul Microsoft, arătându-se convinsă că Parlamentul nu își va da aprobarea pentru ca actualii parlamentari anchetați în acest dosar să fie audiați de DNA.

 

2 comentarii la “EXCLUSIV Reacție devastatoare de la vârful PNL față de propunerea Monicăi Macovei: „E abjectă”

  1. Total de acord cu dna.Nicolai.Opinia sa se sprijina pe textul art.72 din Constitutie,iar eventuala lui completare reprezinta o modificare a acesteia,ceeace presupune o procedura speciala,dupa care – daca se respecta prevederi stricte din titlul VII – se poate ajunge la referendum.Propunerea Macovei arata ,cel putin,calitatea profesionala a acestei candidate,fapt care se adauga altor scaderi ale acesteia,intre care carisma nu este printre cele din urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *