Skip to content
Politică

EXCLUSIV Scenariul incendiar al lui Daniel Savu cu privire la ”mașinațiunile” prin care s-a ajuns la chemarea lui Ponta la DNA. Cine ar putea să îi ia locul premierului

Senatorul PSD, Daniel Savu, a oferit un scurt punct de vedere redacției PSnews.ro cu privire la situația cu care se confruntă premierul și șeful PSD, Victor Ponta.

În primul rând, senatorul PSD de Prahova preconizează că șeful statului, Klaus Iohannis, va solicita astăzi suspendarea din funcția de premier a lui Victor Ponta.

Citește și: Prima reacție a PSD, după ce Ponta a fost chemat la DNA

De asemenea, Daniel Savu precizează că Ponta nu are de ce să demisioneze din fruntea Guvernului și că are impresia că absența Alinei Gorghiu din țară, chiar în ziua în care DNA l-a chemat la audieri pe Victor Ponta, reprezintă o acțiune cu premeditare.

”Nu cred că are motive să își dea demisia (n.r.: referindu-se la Victor Ponta). Bine, demisia este o opțiune personală dar nu cred că își va da demisia astăzi. Adică, nu are motive să își dea demisia, din punctul meu de vedere.
Este extrem de probabil să facă acest lucru (n.r.: ca Iohannis să ceară suspendarea lui Victor Ponta din funcția de premier).

Mi se pare că de abia acum putem vorbi despre niște mașinațiuni corelate. PNL a anunțat de foarte multă vreme data de 5 iunie pentru depunerea moțiunii. Nu pot să cred că cei de la DNA nu cunoșteau această dată și că au făcut chiar în ziua asta și, plecarea doamnei Alina Gorghiu din țară îmi spune foarte multe lucruri. Adică să pleci chiar când vrei să depui moțiunea și tocmai atunci se întâmplă atât de multe lucruri tocmai ca să zică că n-ai avut niciun amestec – toate mi se par corelate. Mi se par niște acțiuni cu premeditare făcute.”, a precizat Daniel Savu pentru PSnews.ro.

Întrebat cine ar putea prelua funcția de premier, pentru o perioadă provizorie, în cazul în care se ajunge la suspendarea lui Victor Ponta, Daniel Savu a precizat că, în mod normal, vicepremierul Gabriel Oprea va prelua șefia executivului.

”În mod normal, vicepremierul o perioadă după care se poate numi din cadrul Guvernului”, a punctat senatorul PSD de Prahova pentru PSnews.ro.

Daniel Savu a avut o reacție și pe Facebook cu privire la audierea lui Victor Ponta la DNA și ce s-ar putea ascunde în spatele acestui eveniment:

”Abia acum am înţeles supărarea preşedintelui ‪#‎Iohannis‬, care la 20 de minute după votul din Senat de respingere a arestării lui Dan ‪#‎Şova‬ a certat parlamentarii şi a spus că nu se poate lucra cu actuala majoritate. Astăzi am tras concluzia că prezenţa premierului la ‪#‎DNA‬ ar fi dat şi mai bine dacă Şova era în arest ! Inclusiv absenţa din ţară a Alinei ‪#‎Gorghiu‬, în aceeaşi zi în care era anunţată şi depunerea moţiunii de cenzură, spune foarte mult ! Se conturează tot mai clar ideea că acţiunile pregătite pentru data de 5 iunie au fost premeditate, iar preşedintele nu este deloc străin !”, a precizat Daniel Savu pe Facebook.

Citește și: Ponta ripostează în fața procurorilor DNA și prezintă DOCUMENTELE prin care vrea să își demonstreze nevinovăția

Citește și Cade Guvernul? DNA face publice acuzațiile la adresa lui Victor Ponta. Primele declarații ale premierului, după audieri

3 comentarii la “EXCLUSIV Scenariul incendiar al lui Daniel Savu cu privire la ”mașinațiunile” prin care s-a ajuns la chemarea lui Ponta la DNA. Cine ar putea să îi ia locul premierului

  1. Savu se invarte cam prea mult pe langa subiect. Asta este o adevarata lovitura de stat, ca la manual ! Adica prin interventia unei institutii de forta a statului. Nu cum invoca penalul de Basescu ca ceea ce decide Parlamentul sau voteaza cetatenii poate fi asimilat unui atare demers. Insist totusi, nea Iohannis, doamna Rarinca a fost abuzata de acelasi DNA, si nu a fost nici ministru nici Prim-ministru. Cu ea cum ramane ??? Asta ca sa definim bine ce inseamna DNA si cine il linseaza pe Ponta !

  2. încercarea de a schimba majoritatea parlamentara si puterea politica altfel decât pe calea votului , prin implicarea institutiilor de forta ale statului) asta este. – LOVITURA DE STAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *