Skip to content
Politică

EXCLUSIV Se conturează un eșec răsunător pentru PNL în cazul votului pentru MRU. Cine ar urma să fie marele absent de la vot și unde va fi vulnerabilitatea liberalilor (surse)

În cursul săptămânii viitoare, Partidul Național Liberal are un test extrem de important de dat în Parlament, cu ocazia votului pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Pe lângă aritmetica parlamentară care nu e deloc în favoarea liberalilor și a UNPR-ului, în acest moment, cei din PNL au o mare problemă chiar în interior.

Citește și: Ghinion! Se anunță probleme uriașe pentru MRU la votul din Parlament. Elementul care îl poate ”îngropa” la vot pe senatorul PNL

Unul dintre liderii parlamentari liberali a precizat pentru PSnews.ro că există mari probleme în privința votului pentru Mihai Răzvan Ungureanu, estimat să aibă loc săptămâna viitoare.

”Facem tot posibilul în privința mobilizării la vot. Vom lua o decizie să votăm toți cu bilele la vedere, dar știm bine că nu putem controla total votul. (…) La Camera Deputaților vor fi cred 2 absențe maxim, dar marea problemă este la Senat. Acolo suntem vulnerabili. Sunt 6-7 senatori pe care nu putem baza la vot, chiar dacă vor veni.”, a precizat un vicepreședinte PNL pentru PSnews.ro.

Întrebat dacă se bazează pe prezența fostului președinte al PNL, Crin Antonescu, la votul din plenul pentru Mihai Răzvan Ungureanu, parlamentarul liberal ne-a precizat că impresia sa personală este că Antonescu nu va veni la vot.

”Personal, cred că va lipsi de la vot. Nu poate veni (n.r.: referindu-se la Crin Antonescu) și vota în favoarea celui pe care îl desființa în 2012. Eu cred că va rămâne consecvent punctelor de vedere din 2012 exprimate la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu”, ne-a mai precizat vicepreședintele PNL.

Cel mai probabil, liderul liberal care ne-a facut aceste precizări făcea referire la liberalii care par să fi rămas consecvenți proiectului USL, cei care sunt în dizgrațiile conducerii PNL sau care figurează făcând parte din grupul liberal din Senat, dar care nu mai sunt membri ai PNL, precum Tudor Chiuariu sau Varujan Vosganian.

Citește și: Probleme pentru MRU? De câte voturi mai au nevoie PNL-UNPR să îl treacă pe Ungureanu de votul din Parlament și cine îi poate asigura liniștea lui Iohannis

 

2 comentarii la “EXCLUSIV Se conturează un eșec răsunător pentru PNL în cazul votului pentru MRU. Cine ar urma să fie marele absent de la vot și unde va fi vulnerabilitatea liberalilor (surse)

  1. Daca numirea a venit in plic, este musai sa iasa asa cum se doreste (de unde oare? ). Vor face „ei” pe dracul in patru sa iasa.

  2. ,,Consecventa” lui CA nu se poate demonstra decit prin vot negativ – la vedere- impotriva lui MRU- vita kobe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *