Skip to content
Politică

EXCLUSIV Sebastian Lăzăroiu, previziune despre luna în care Ponta se va retrage în opoziție. Măsura Guvernului care ar putea determina plecarea de la putere

Fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, a explicat, în exclusivitate pentru PSnews.ro, care ar fi măsură luată de Guvernul condus de Victor Ponta și care ar putea să îi trimită pe cei din PSD în opoziție, în lunile următoare.

Întrebat dacă ar fi posibilă o retrage în opoziție a lui Victor Ponta în perioada imediat următoare, în cazul în care omul doi din PSD, Liviu Dragnea, va fi condamnat la închisoare cu executare, iar votul privind solicitarea DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova se va relua în Senat, Sebastian Lăzăroiu a precizat că nu crede într-o astfel de ipoteză, estimând că acest lucru s-ar putea întâmpla în perioada septembrie-octombrie.

”Nu cred că acum (n.r.: referindu-se la plecarea PSD de la Guvernare în perioada mai-iunie). Undeva în septembrie, octombrie.

Ei (n.r.: referindu-se la PSD) urmăresc acum să văd impactul cu scăderea TVA la alimente din iunie. Dacă văd că nici asta nu le ridică popularitatea cred că vor lua în calcul undeva în septembrie, octombrie ieșirea de la guvernare.

Nu are mare legătură nici cu Dragnea, nici cu Șova, ci mai degrabă cu capacitatea de a își reface capitalul electoral. Și asta depinde mai mult de măsurile populiste pe care le iau.

(…) Nu cred că va fi (n.r. – întrebat dacă impactul TVA de reducere a alimentelor va fi unul apreciat). Nu cred pentru că nu va influența prețurile în final. Măsura, dimpotrivă, o să creeze probleme și mai mari la buget. O să fie o gaură în buget. De fapt, prima mare provocare pentru ei este în iunie, iulie la rectificare. Când vor face rectificarea. Și atunci, o să vadă și ei unde au ajuns.”, a precizat Sebastian Lăzăroiu pentru PSnews.ro.

Citește și: EXCLUSIV Mini-vacanță cu frisoane pentru Ponta și PSD. Ziua în care social- democrații ar putea spune „adio” puterii

Întrebat cum vede diferența privind intenția de vot dintre PSD și PNL, așa cum este ea prezentată în ultimul sondaj realizat de CSCI ( PNL-42%- PSD-39%), Lăzăroiu a precizat că ar fi vorba de un mai mare decalaj.

Citește și: Sondaj CSCI. Cum arată lupta PNL-PSD în intenția de vot și care sunt partidele care nu depășesc pragul electoral

”Nu cred. (n.r.: în sondajul CSCI). E mai mare, da (n.r. – întrebat dacă discrepanța dintre cele două mari formațiuni e mai mare).”

 

5 comentarii la “EXCLUSIV Sebastian Lăzăroiu, previziune despre luna în care Ponta se va retrage în opoziție. Măsura Guvernului care ar putea determina plecarea de la putere

  1. Daca sondajul arata ca Dreapta se afla inaintea Stangii, atunci societatea romaneasca are o problema de sanatate mintala, ceea ce provoaca o grava confuzie privitoare la „identitatea politica” a romanilor!

  2. Nu cred în corectitudinea sondajului incriminat ci mai de grabă consider că este vorba de o dezinformare crasă a poporului, parte dintr-un atac psihologic asupra românilor și României. Indicatorii social-economici arată un trend ascendent al economiei, salariilor, locurilor de muncă, iar numai trădătorii din politică vor putea să schimbe echilibrul de forțe în Parlament dar nu la nivelul populației. În fapt, toți apologeții Dreptei nu doresc altceva decât interesul lor meschin și al favoriților lor, mai puțin România cu nevoile ei, cu oamenii și durerile lor. Propun criticilor de profesie o abordare mai optimistă pentru a evita ”bruiajul” permanent al Executivului iar instituțiile Statului să-și facă treaba fără a fi permanent parazitate în spațiul maedia.

  3. LÂZĂROIU O SĂ PREVADĂ VIITOAREA ECLIPSĂ DE SOARE, VIITORUL MARE CUTREMUR ŞI ÎNTÂNIREA ALBE CA ZĂPADA CU CEI 7 PITICI.. MAI BINE AR PREVEDEA CÂND INTRĂ BĂSESCU LA AREST PREVENTIV, CĂ LA TÂGŞOR NU ARE CUM..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *