Skip to content
Politică

EXCLUSIV Şeful CJ Cluj, despre relaţia cu UNPR: Viaţa nu ştim ce ne rezervă până la anul…

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, iese la rampă şi vorbeşte despre relaţia lui cu UNPR şi Gabriel Oprea: Viaţa nu ştim ce ne rezervă până la anul…

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV SURSE Șoc în Transilvania. Înaintea moțiunii de cenzură, Generalul aplică PNL-ului lovitura de grație

Contactat, luni, de PSnews.ro, în legătură cu zvonurile conform cărora ar fi bătut palma cu Oprea privind o posibilă candidatură pe listele UNPR, în 2016, pentru primăria Cluj-Napoca, Seplecan a dat un răspuns evaziv.

„Nu ştiu. Eu mi-am depus candidatura pentru Primăria Municipiului Cluj-Napoca intern, pe PNL. Viaţa nu ştim ce ne rezervă până la anul: poate trăiesc, poate nu mai trăiesc, poate sunt în partid, poate nu sunt în partid, poate mă las de politică… Deci asta nu ştim. Ideea este că eu, da, am intenţionat şi mi-am depus candidatura pe PNL pentru Primăria Municipiului Cluj-Napoca”, ne-a spus liberalul.

Totuşi, el a precizat că, momentan, nu a ajuns la vreo înţelegere cu UNPR.

„Nu – vă daţi seama: eu sunt membru PNL şi nu pot să discut cu alte partide politice. Nu pot să afirm aşa ceva, cât sunt membru al Partidului Naţional Liberal. (…) Eu sunt membru al Partidului Naţional Liberal, sunt preşedinte al Consiliului Judeţean – vă daţi seama că nu pot să plec, că, dacă aş pleca, mi-aş pierde funcţia. (…) Nu, n-am bătut palma cu UNPR”, a punctat PNL-istul.

Cu puţin timp înainte, în aceeaşi declaraţie, politicianul îl lăudase puternic pe preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.

„Eu am un deosebit de mare respect faţă de doi oameni mari politici – este vorba de domnul Iohannis şi, într-adevăr, îl respect şi îl apreciez şi pe domnul Gabi Oprea, pentru politica naţionalistă, dar nu extremistă, ci constructivă, naţionalist-europeană, pe care o promovează”, spusese Mihai Seplecan.

Precizăm că Seplecan a oferit aceste lămuriri după o lungă introducere, în care a povestit despre „meciurile” pe care le are în judeţ cu adversarii politici.

„Într-adevăr, în judeţul Cluj, sunt (şi nu numai eu le spun), sunt deja anchete ale DNA în curs, sunt deja expertize ale DNA care au dovedit că au fost prejudicii în bugetul judeţului Cluj din ultimii ani de zile. Într-adevăr, s-au făcut presiuni pe mine atât din partea oamenilor politici (şi aici nu vreau să dau nume, deocamdată, nu vreau să intru în conflict), cât şi din partea anumitor cercuri de interese economice, dar eu am spus şi o spun, cum am şi jurat (când am preluat mandatul de preşedinte), că voi respecta legea şi voi face totul pentru binele şi folosul judeţului Cluj, mi s-a cerut să schimb rapoarte de audit, mi s-a cerut să nu dau acte solicitate de DNA sau de către Corpul de Control al Prim-ministrului, iar toate aceste lucruri le vor sesiza public într-un moment. Consider că nu este acum momentul să spun cu nume şi cu fapte exacte”, detaliase penelistul.

Din materialele publicate de presa locală, reiese că principalii adversari ai lui Seplecan sunt  Marius Nicoară (co-preşedintele PNL Cluj), senatorul PNL Alin Tişe (fost şef al CJ Cluj) şi fostul premier Emil Boc, actualul primar din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *