Skip to content
Politică

EXCLUSIV Senator liberal propune un nume SURPRIZĂ pentru preluarea Guvernului PNL. Ipoteză bombă privind căderea cabinetului Ponta

Liberalii se pregătesc intens pentru preluarea Guvernului până la finalul primăverii, așa cum a anunțat liderul PNL, Alina Gorghiu.

Este de notorietate că în culisele PNL se discută și se negociază intens cu privire la condiția obligatorie impusă de vechii liberali celor din PDL cu privire la prezența unor miniștri din cabinetul Boc, asociați cu dezastrul economic, în rândul viitorului cabinet construit în jurul noului PNL.

Potrivit informațiilor PSnews.ro, această condiție ar putea dinamita la propriu fuziunea dintre cele două partie. Vechii liberali nu vor renunța în niciun fel la interdicția pentru foștii miniștri din cabinetul Boc cu privire la prezența în viitorul Guvern, în timp ce democrat- liberalii presează și vor să strecoare 2-3 nume cu greutate, care au deținut portofolii ministeriale și în perioada 2009- 2012. Aici ar fi vorba de Sulfina Barbu, ministru al Mediului în Guvernul Boc, Anca Boagiu, șefă peste Transporturi sau Andreea Paul, care vizează portofoliul Economiei în viitorul apropiat.

Citește și: EXCLUSIV Pe cine scoate la înaintare PDL în noul Guvern și care este condiția care ar putea dinamita fuziunea cu PNL

De asemenea, așa cum PSnews.ro v-a prezentat în exclusivitate, o serie de parlamentari liberali condiționează votul la moțiune de cenzură împotriva lui Ponta de prezența foștilor membri ai cabinetelor Boc într-un executiv condus de PNL.

Citește și: EXCLUSIV Anumiți parlamentari PNL condiționează votul pentru o moțiune de cenzură

În acest moment mai știm că democrat- liberalul Cătălin Predoiu este premierul desemnat al noului PNL. Totuși, pe scena politică circulă mai multe zvonuri că Mihai Răzvan Ungureanu a ieșit la încălzire și își negociază poziția în fruntea Palatului Victoria.

Pornind de la aceste informații, mai mulți lideri din vechiul PNL se opun cu vehemență oricărei din cele două variante. Nici Predoiu, nici MRU nu sunt personaje, în viziunea unor lideri liberali, care pot aduce schimbarea solicitată de români în 16 noiembrie 2014.

Unul din liderii PNL care nu sunt confortabili nici cu varianta Predoiu, nici cu MRU, este senatorul liberal Cristian Bodea.

Parlamentarul bihorean a oferit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, mai multe indicații despre cine ar trebuie să ocupe viitoare ministere în cadrul unui Guvern PNL. De asemenea, Cristian Bodea a precizat că, din punctul lui de vedere, o variantă optimă pentru preluarea executivului este chiar liderul PNL, Alina Gorghiu, persoană pe care o cataloghează drept una ”cu imagine curată” și care poate aduce adevărata schimbare.

”Dacă PNL nu este capabil să scoată o garnitură nouă, atunci ar trebui să nu intre la guvernare”

”Normal că n-ar avea ce căuta membri ai Guvernului Boc în Guvernul viitor al PNL, dar așa să condiționăm nu are farmec. Însă, înțeleg ideea lor, sunt de acord cu această idee. eu vă spun, să nu pară că sunt pro PNL vechi sau anti PNL vechi. Eu cred, personal, că niciunul care au fost în Guvernele Tăriceanu, Boc sau Ponta nu au ce căuta în viitorul Guvern al PNL , indiferent de cine va fi prim-ministru din partea PNL. Dacă dorim ca PNL să pornească, într-un mod curat, de la zero și sănătos. Și să nu mai avem neînțelegeri și discuții între noi.

Oamenii ăștia au un capital de ură, să-i spunem, acumulat în spate, fiecare pe felia lui, ai noștri de la PDL, cei de la PDL de la ai noștri, și cel mai sănătătos pentru viitorul PNL este ca acești oameni să facă un pas în spate, să se ocupe de Parlament, de altceva. Practic, este loc pentru toată lumea și este de lucru pentru toată lumea, iar dacă PNL nu este capabil să scoată o garnitură nouă, atunci ar trebui să nu intre la guvernare”, a explicat Cristian Bodea pentru PSnews.ro.

”Ne-am face de râs”

”Sincer, domnul Predoiu intră la aceeași categorie de care am spus și eu. Ar fi chiar culmea ca în locul lui Predoiu să-l propună pe Mihai Răzvan Ungureanu după ce o jumătate din PNL-ul actual l-a dat jos în 2012 din poziția de premier. Ne-am face de râs. Imaginați-vă cum aș putea eu să explic la televizor performanța și capacitatea domnului Ungureanu după ce acum doi ani voiam să-l dăm jos și l-am dat jos”, a precizat parlamentarul PNL cu privire la cele două nume vehiculate pe scena politică că ar putea conduce viitorul Guvern.

Cristian Bodea a oferit și un nume care i s-ar părea oportun să preia conducerea viitorului Guvern și anume pe Alina Gorghiu.

”Alina Gorghiu ar fi, spre exemplu, un nume foarte potrivit”, a punctat Cristian Bodea.

Dacă totuși viitorul premier ar fi nominalizat de cei din PDL, așa cum au convenit în vara anului 2014 când Klaus Iohannis a fost desemnat prezidențiabil al PNL, senatorul PNL, Cristian Bodea, a precizat că cel mai sănătos ar fi ca democrat- liberalii să desemneze un lider care să nu fi fost membru nici în Guvernul Tăriceanu și mai ales în cele conduse de Emil Boc.

”Dacă e să desemneze PDL, nu trebuie să spun eu din PDL. Este treaba PDL, dar repet, condiția ar fi să nu fi fost membru în niciun Guvern anterior, nici de la PNL, nici de la PDL. Așa ar fi cel mai sănătos. În momentul acela n-am avea de ce să explicăm la televizor de ce l-am înjurat acum trei ani pe cutare, niciunul dintre noi n-ar trebui să facem asta, și nici nu ne-ar scoate ochii și n-am avea dubii și neîncrederi vis a vis de capacitatea unuia sau altuia.

Avem destui oameni noi și putem să facem o guvernare care să pară proaspătă și capabilă să facă lucruri noi în țară. Cei care au fost în Guvernul Tăriceanu și cei care au fost în guvernele Boc și cei care au fost în guvernele Ponta au o încărcătură mediatică în spate, o ură acumulată de la adversarii politici și de la populație și de aceea ar fi bine să se retragă, să nu meargă chiar în față. Nu înseamnă că scopul nostru în viață trebuie să fie să fim cu toții miniștri. E foarte bine să fii și senator, și deputat, și primar, și șef de comisie, important e să facem treabă, nu să avem funcția cea mai mare ca să ne putem lăuda prin parcare”, a punctat Cristian Bodea.

Senatorul liberal a oferit și un punct de vedere cu privire la cum ar putea ar putea evolua situația din PSD și cea legată de demersul inițiat de Mircea Geoană de a-și construi un partid politic.

”Sincer, nu știu, pentru că depinde în ce măsură se rupe PSD, adică se poate rupe în zece sau în 50. Dacă se duc cu adevărat (n.r.: referindu-se la parlamentarii care ar putea veni alături de Mircea Geoană), asta dacă nu e cumva ceva controlat să creeze un partid curat în care să se retragă toți.

Depinde ce planuri au cei de la PSD, cei care rămân, fiindcă ei, dacă sunt deștepți, pot să consume bugetul în trei, patru luni și la o viitoare măsură de cenzură să voteze chiar ei să pice Guvernul și să revină la guvernare și până ne dezmeticim sunt alegerile peste noi. Și ei au decontat că au ieșit de la guvernare și suntem văzuți la fel de egali în rele, cum ar veni, pentru că știți, românul nu are răbdare și după un an va spune: ”Bun, păi ce-ați făcut?”.

”Și așa au și uitat că îi să îi injure pe cei de la PSD și ne înjură pe noi. Cine-i la guvernare, acela capătă înjurăturile. Nu știu, o să vedem. Eu vă zic că nu e previzibil nimic până în următoarele două luni, în funcție de ce va face Geoană, ce succes va avea, că așa și Tăriceanu s-a lăudat că rupe PNL și ce a reușit? Nimic”, a conchis Cristian Bodea pentru PSnews.ro.

2 comentarii la “EXCLUSIV Senator liberal propune un nume SURPRIZĂ pentru preluarea Guvernului PNL. Ipoteză bombă privind căderea cabinetului Ponta

  1. Sa fim seriosi! Alina Gorghiu premier?! Dar ce experienta are aceasta in diferite functii sau pozitii?! Este o absolventa de facultate privata care a avut norocul sa fie angajata politic in diferite functii! Pana si roul de presedinte PNL este o „palarie mult prea mare” pt o tanara ca ea! Nu e de ajuns sa ai o imagine curata!

  2. Vorbe , vorbe , vorbe . Deliciul presei . Realitatea aste ca , viitorul jocurilor politice nu este previzibil . Ca si clasa politica romaneasca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *