Skip to content
Politică

EXCLUSIV Silviu Mănăstire dezvăluie ce megadosar va apărea, în curând, în care ar fi implicat Dragnea. Trei nume importante care ar putea intra in malaxorul DNA

Direcția Națională Anticorupție pare să aibă motoarele turate la maxim și nu dă niciun semn că le-ar slăbi vreo secundă. Nume intangibile, până de curând, au intrat în malaxorul DNA, iar premisele ne arată că personaje de pe scena politică sau din zonă de afaceri, cu o uriașă greutate, au toate șansele să devină ”abonații” DNA în perioada următoare.

Jurnalistul Silviu Mănăstire a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre cine ar putea să fie invitat inopinat la sediul DNA, în următoarele săptămâni sau, după caz, să fie aduși din arestul preventiv pentru a le fi aduse la cunoștință noi acuzații și noi dosare penale.

Potrivit informațiilor deținute de acesta, nume importante din zona de afaceri și din zona politică ar putea să cadă în plasa procurorilor, printre care am putea să îi regăsim pe omul doi din PSD, Liviu Dragnea, influentul afacerist Bogdan Buzăianu, cel care este cunoscut drept mama și tatăl băieților deștepți din energie, pe Adrian Nica, director general adjunct al Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili sau Constantin Bolboșanu,  director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.

De asemenea, potrivit lui Silviu Mănăstire, dosarele Alinei Bica ar putea să se înmulțească, totul depinzând de cât de mult va vorbi fostul ei consilier, Florentin Mihăilescu.

”Ar fi un dosar, ”Bica 2”, care este un dosar care va ieși săptămânile astea, în care este implicat și Liviu Dragnea. Mai este o disjungere făcută către niște înalți funcționari din ANAF. Unul e Nica  în funcție (n.r.: referindu-se la Adrian Nica, director adjunct DGAMC). 

Povestea cu Bica 2 o văd eu că o să iasă repede și va fi o chestie interesantă, la sfârșitul poveștii, Bica va ieși cu patru, cinci dosare penale în plus, pe diferite fapte de trafic de influență și șpăgi. La dosarul Bica mai este un semn de întrebare cu privire la ce va vorbi sau dacă a vorbit până în momentul de față Florentin Mihăilescu (n.r.: fost consilier al Alinei Bica), care este consilierul ei și în funcție de ce zice omul acela, dacă mai zice ceva i se vor multiplica dosarele.”

Citește și: Silviu Mănăstire face dezvăluiri despre liderul suprem al baronilor și politicianul despre care jurnaliștii au o teamă să vorbească. Povestea unui tun de 1 miliard de euro

Întrebat dacă omul doi din PSD ar trebui suspendat din partid, în cazul în care va apărea acest nou dosar, jurnalistul Silviu Mănăstire a precizat că ”Liviu Dragnea trebuia suspendat pentru că are deja un dosar pe rol. Dacă era să-l suspende, îl suspendau atunci (n.r. referindu-se la momentul  în care  a fost inculpat în dosarul Referendumului).

Nu cred că se vor atinge de Liviu Dragnea pentru că ar fi deranj mare la baroni, dar, în mod normal, ar trebui să-l suspende. Depinde ce probe au procurorii legat de povestea Alinei Bica și acesta va fi dosarul care se va instrumenta mai pe repede înainte. Înțeleg că probele sunt destul de beton. Mai sunt niște oameni apropiați de Bogdan Buzoianu. Ovidiu Tender a scăpat pentru că a turnat repede la Parchet.”, a mai subliniat Silviu Mănăstire.

Citește și: Turcescu face o nouă dezvăluire cutremurătoare. Apare și numele lui Dragnea, într-o presupusă șpagă de 3,5 milioane de euro. DOCUMENTE

Întrebat de apariția celor patru nume importante din PDL și turnura pe care ar putea să o ia dosarul Microsoft, în raport formațiunea lui Vasile Blaga, Silviu Mănăstire este de părere că fără probe solide, denunțul lui Gabriel Sandu va fi lipsit de efecte.

”Gabriel Sandu, zis și Petre Ispirescu, a făcut o declarație, dar într-o declarație făcută contează și ce probe ai. De exemplu, să fac o comparație, între denunțul lui Gabriel Sandu și denunțul lui Gheorghe Stelian, Alexandru Faur, Ana Maria Topoliceanu, Tudor Breazu, aceștia pe lângă faptul că au turnat-o pe Udrea, în spatele vorbelor s-au găsit transferuri bancare, s-au găsit contracte, s-au găsit facturi, s-au găsit documente clare. Dacă Gabriel Sandu pune pe masă o înregistrare, niște documente, niște lucruri palpabile, e altceva. Că el a prezentat o poveste cum ducea bani la partid, este o poveste deocamdată care nu are nimic în spate, în momentul acesta, din câte știu eu.”, a explicat Silviu Mănăstire despre dosarul Microsoft, în care se vorbește de șpăgi ajunse în conturile PDL.

Citește și: DNA lovește puternic în PDL. Patru nume marcante apar în referatul procurorilor legat de Microsoft

Cu privire la situația Elenei Udrea, jurnalistul este de părere că va sta cel puțin 3 luni în arest preventiv, având în vedere numărul mare de denunțuri făcute de apropiații și ”probabil va sta mai mult de o lună în arest pentru că există foarte multe denunțuri și sunt denunțuri venite din partea unor oameni apropiați, asta e problema. Cam toți oamenii apropiați Elenei Udrea au turnat-o. Există foarte multe denunțuri din partea unor oameni apropiați. Aici e practic problema. Stă acolo cel puțin 3 luni, zic eu.”

1 comentariu la “EXCLUSIV Silviu Mănăstire dezvăluie ce megadosar va apărea, în curând, în care ar fi implicat Dragnea. Trei nume importante care ar putea intra in malaxorul DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *