EXCLUSIV Sorin Grindeanu, la Inițiativa celor Trei Mări: Ceea ce ne-am propus cu mulți ani în urmă este fezabil

sursa foto: facebook
sursa foto: facebook

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu este prezent la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări.

„Noi avem proiecte pe care le știe toată lumea, pe componenta celor Trei Mări: Rail to Sea și Via Carpathia. Sunt proiecte care au în acest moment finanțare pe componenta europeană și care se vor dezvolta în anii viitori. Suntem în diverse etape. Vreau ca toată această legătură de la nord la sud, fie că este rutieră sau feroviară, să fie realizată cât mai repede”, a declarat Grindeanu, pentru PS News.

Comparativ cu edițiile trecute ale Inițiativei, acum este un „interes foarte, foarte mare”, susține politicianul, pentru ce înseamnă această inițiativă – „ceea ce duce la dezvoltarea economică, sunt multe economii, iar asta înseamnă prosperitate și că ceea ce ne-am propus cu mulți ani în urmă este fezabil”, a mai arătat ministrul.

Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări – „Investing into a resilient tomorrow”, organizat de Guvernul României la Palatul Parlamentului, reunește peste 1.000 de reprezentanți ai mediului de afaceri, decidenți politici și guvernamentali, experți.

La acest eveniment participă președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, Andrzej Duda, președintele Poloniei, țară coinițiatoare a Inițiativei celor Trei Mări, Andrej Plenkovici, prim-ministru al Croației, țară coinițiatoare a Inițiativei Celor Trei Mări, Edgars Rinkevics, președintele Letoniei, țară care a găzduit ediția de anul trecut a Summit-ului și Forumului celor Trei Mări, Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei, țară ce va organiza Summit-ul și Forumul de afaceri al Inițiativei celor Trei Mări în 2024, dar și John Kerry, emisarul special al președintelui Statelor Unite ale Americii pentru Climă, invitat special al Forumului.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: