Skip to content
Politică

EXCLUSIV Surse: Cine ar fi personajul care l-ar fi ”înfundat” pe cumnatul lui Ponta

Premierul Victor Ponta a primit marți dimineată o lovitură uriașă de imagine, după ce procurorii DNA au descins chiar la firma controlată de cumnatul și sora șefului PSD. Chiar dacă a reacționat foarte ferm și a precizat că ar fi o greșeală să comenteze cercetările efectuate față de cumnatul său și că legea trebuie să fie egală pentru toți, Victor Ponta se va confrunta cu ce a pățit Traian Băsescu în momentul în care i-a fost reținut fratele. În cazul în care cumnatul premierul va fi pus sub urmărire penale sau reținut, Victor Ponta va fi asociat inevitabil cu presupusele fapte ale acestuia. Fix după modelul Traian Băsescu- Mircea Băsescu.

Citeste si: DEZVĂLUIRI Cum au luat avânt afacerile cumnatului lui Ponta după venirea la guvernare a PSD. Asociere cu Grupul „Golden Blitz”. DOCUMENT

Interesant este cum au ajuns procurorii să descindă peste cumnatul premierului. Astfel, coincidenta, acțiunea DNA a avut loc la cateva saptamani după ce unul din regii asfaltului, apropiat de Traian Băsescu, Dan Besciu, a fost saltat de procurorii DIICOT. Iar Dan Besciu este un partener de afaceri al lui Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Dan Besciu, deținătorul celebrei firme SC Euroconstruct 98 Trading SRL, a fost reținut de procurorii DIICOT, în data de 10 decembrie 2014, într-un dosar de evaziune, spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.

După doar 48 de ore, Besciu a fost pus în arest la domiciliu, iar pe 10 ianuarie a fost pus sub control judiciar.
Evident, se impune întrebarea: având în vedere că alți inculpați sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru acuzații precum cele aduse de procurori lui Besciu, iar acesta din urmă a fost pus doar sub control judiciar, e posibil ca acesta să fi colaborat și cooperat cu procurorii care îl anchetau.

Surse politice din PSD ne-au dezvăluit că Dan Besciu e posibil să fi oferit detalii despre contractul pe care Euroconstruct l-a câștigat în parteneriat cu una din firmele deținute de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, acesta fiind modul cum procurorii au intrat pe fir și au ajuns să descindă la firma familiei Ponta.
Reamintim că cea mai bănoasă afacere încheiată de compania GROSSMANN, controlată de Iulian Herțanu, cu statul român o reprezintă câştigarea, pe 20 ianuarie 2012, a unei licitaţii în valoare de 49.430.000 lei (10.750.000 euro) pentru extinderea reţelei de canalizare din localitatea Comarnic. Acest megacontract a fost câștigat de compania GROSSMANN în parteneriat cu SC EURO CONSTRUCT TRADING ’98 SRL, firmă controlată de Besciu și considerată apropiată de Traian Băsescu, Dorin Cocoș sau Elena Udrea.

De asemenea, aceleași surse ne-au precizat că acțiunea DNA împotriva familiei lui Victor Ponta ar anunța sfârșitul șefului PSD în fruntea executivului și că imaginea șefului PSD va fi extrem de grav șifonată, iar acest lucru ar putea conduce la o demisie din partea actualului premier.

Citeste si: Sebastian Ghiță audiat la DNA în dosarul cumnatului lui Victor Ponta. Reacția deputatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *