Skip to content
Politică

EXCLUSIV Surse: Guvernul va anunța luni suplimentarea secțiilor de vot din diaspora

Vineri, ministrul de Externe, Titus Corlăţean a fost întrebat despre posibilitatea suplimentări secţiilor de votare în străinătate, susţinând că BEC a adoptat o hotărâre „care nu confirmă existenţa unei baze juridice, potrivit legii (…) şi nu permite înfiinţarea de noi secţii”.

Desi BEC se pare că nu a oferit un cadru legal clar care sa permita Guvernului sa infiinteze fara probleme noi sectii de votare in Diaspora, pare ca Executivul a gasit solutii.

Conform informatiilor obtinute de PSnews.ro, Guvernul urmeaza sa anunte luni suplimentarea sectiilor de votare din afara tarii, acolo unde au existat probleme in primul tur de scrutin.

Reamintim faptul că în câteva capitale europene, precum Paris sau Londra, au existat deficiențe în ceea ce privește exprimarea votului pentru românii din diaspora.

Aceasta decizie a Guvernului de a suplimenta numărul secțiilor de votare are drept obiectiv desfășurarea în bune condiții a votului cu ocazia turului 2 al prezidențialelor, din 16 noiembrie.

De asemenea, reamintim faptul că Guvernul a dublat numarul de stampile, numarul de cabine si personalul aferent sectiilor de votare din Diaspora, precum si de faptul ca romanii pot descarca acum de pe internet si pot completa inca de acasa declaratiile pe proprie raspundere, care atesta ca nu au votat in mai multe locuri.

Premierul Victor Ponta a declarat zilele trecute, la sediul MAE, referindu-se la problemele din diaspora privind exercitarea votului, că ministrul Titus Corlățean și conducerea din minister vor răspunde cu funcția dacă un singur român din străinătate nu va putea să voteze în seara de 16 noiembrie, în al doilea tur al alegerilor. Totodată, el a preicat că se vor lua măsuri ca declarația pe propria răspundere să poată fi descărcată de oameni și să vină la secțiile de vot cu ea deja completată.

”Fiecare cetățean român trebuie să-și poată să-și exercite dreptul de vot.

Tot ceea ce ține de instituțiile publice pentru ca în 16 noiembrie să nu existe nici măcar un singur cetățean care nu a reușit să voteze vom face. Tot ceea ce ține de guvern și de instituțiile guvernamentale.

Așa cum am reușit să organizăm votul la peste 18.000 de secții din țară, așa vom face și în diaspora. Domnul ministru și echipa de conducere din MAE îmi garantează cu funcțiile lor că niciun cetățean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara secțiilor de vot

Pe 16 seara, dacă va exista un singur cetățean român care nu poate vota, toată echipa de conducere își va asuma responsabilitatea”, a explicat zilele trecute Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *