Skip to content
Politică

EXCLUSIV Surse judiciare confirmă că acuzația de spălare de bani a Elenei Udrea are legătură cu achiziția terenurilor de la Nana

În seara reținerii fostei Elenei Udrea, jurnalistul Antena3, Mihai Gâdea, a dezvăluit că acuzația de spălare de bani care a rămas în picioare pe numele fostei șefe PMP ar avea legătură cu achiziționarea terenurilor de la Nana.

Citește și: Gâdea face o dezvăluire de proporții despre cazul Elenei Udrea. Întrebare cheie a lui R. Tudor care l-ar incrimina pe Basescu

Astăzi, surse judiciare au confirmat pentru PSnews.ro, că acuzația de spălare de bani existentă pe numele Elenei Udrea este legată de achiziția moșiei de la Nana.

Scurta istorie a terenului de la Nana

Imediat după ce Traian Băsescu și-a achiziționat un teren agricol în comuna Nana, din judeţul Călăraşi, Elena Udrea s-a hotărât  să investească și ea în agricultură, cumpărând teren chiar in vecinătatea familiei Băsescu.

Elena Udrea a întrat în afacerea de la Nana în 2013. Potrivit declaraţiei de avere, Udrea şi-a cumpărat 18 terenuri agricole în judeţul Călăraşi, cu o suprafață totală de 42 de hectare de teren în mai multe localităţi printre care şi Nana, lângă ferma deţinută de familia preşedintelui Băsescu.

Societatea Agro Green Nana SRL, al cărei unic asociat este Elena Udrea, a încheiat, la scurt timp, după achiziționarea terenului, cu Ioana Băsescu, proprietara din acte a terenului prezidenţial de la Nana, un contract de arendă pentru 47 de hectare.

„Firma pe care am înfiinţat-o are ca scop să lucreze atât terenul proprietatea mea, cât și teren în arendă. (…) După tot scandalul generat de Victor Ponta cu terenul Ioanei Băsescu, am decis să fac un parteneriat cu aceasta și să dezvoltăm împreună afacerea cu agricultura. De fapt, amândouă am pornit în același timp în toamnă, fiind încurajate de Președinte să facem un lucru de viitor”, declara Udrea, în septembrie 2014.

Mai trebuie precizat că atât Elena Udrea, cât și Ioana Băsescu, beneficiază de subvenţie din partea Uniunii Europene, în valoare de 170 de euro pentru fiecare hectar.

 

Întrebarea care se impune, având în vedere acuzațiile procurorilor DNA la adresa fostei șefe a PMP, este dacă famila Băsescu a beneficiat de bani spălați din partea Elenei Udrea pentru cele 47 de hectare luate în arendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *