Skip to content
Politică

EXCLUSIV SURSE Liberalii încep să murmure împotriva lui Iohannis

Se aud din ce în ce mai multe voci în rândurile liberalilor care murmură împotriva politicii de comunicare şi de relaţionare a preşedintelui Klaus Iohannis cu PNL, au declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, surse din partid.

Din decembrie până în mai, Partidul Naţional Liberal a fost pe cai mari în sondaje. Cercetările INSCOP îl dădeau câştigător în eventualitatea unor alegeri anticipate: cu 41,7% în decembrie, cu 44,2% în februarie şi cu 44,7% în mai, potrivit adevarul.ro. Acelaşi institut avansa o cotă asemănătoare în iulie: 44,5%, a scris gandul.info.

Totuşi, în august, lucrurile nu au mai stat chiar aşa de roz pentru formaţiunea condusă de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga: 41% în sondajul CSCI, încă surclasând PSD, cu 4 puncte procentuale (conform infopolitic.ro), dar luna septembrie a venit de-a dreptul cu o catastrofă: 32% în cercetarea Avangarde, cu 2 p.p. în spatele PSD (transmite romaniatv.net).

În privinţa preşedintelui Klaus Iohannis, lucrurile au fost mai dramatice. Astfel, dacă, în decembrie, CSCI îl cota la 78%, în august, şeful statului s-a prăbuşit la 59%, potrivit gandul.info. Nu brusc: 65% în aprilie şi 61,6% în iulie (INSCOP, conform hotnews.ro).

Date fiind toate aceste condiţii, ne-au ajuns la urechi nemulţumiri ale liberalilor, care susţin că PNL scade după eşecul de la moţiunea de cenzură din iunie, când nu a reuşit să dea jos guvernul Victor Ponta. Mai mult: sursele noastre ne-au spus că tot mai mulţi penelişti contestă capacitatea lui Klaus Iohannis de a se constitui într-o locomotivă pentru partid. Sau, cel puţin, chiar dacă şeful statului scade în sondaje, liberalii şi-ar dori ca acele procente pierdute să fie transferate PNL.

Dar partea cea mai dureroasă abia acum vine: PSnews.ro a aflat, din sursele citate, că Partidul Naţional Liberal se află într-o situaţie stranie: chiar dacă formaţiunea s-a aflat la guvernare o perioadă considerabilă (şi în CDR-ul anilor ’90, şi în cabinetul Tăriceanu, şi alături de PSD, în USL), niciun liberal nu a reuşit să ajungă preşedinte. Iar acum, s-a întors roata: chiar dacă PNL a dat primul preşedinte al României din istoria formaţiunii, partidul nu reuşeşte să ajungă la guvernare.

Ce ne rămâne de adăugat? „Ghinion! Nu toţi şi-au luat ţara înapoi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *