Skip to content
Politică

EXCLUSIV SURSE Liberalii încep să murmure împotriva lui Iohannis

" "

Se aud din ce în ce mai multe voci în rândurile liberalilor care murmură împotriva politicii de comunicare şi de relaţionare a preşedintelui Klaus Iohannis cu PNL, au declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, surse din partid.

Din decembrie până în mai, Partidul Naţional Liberal a fost pe cai mari în sondaje. Cercetările INSCOP îl dădeau câştigător în eventualitatea unor alegeri anticipate: cu 41,7% în decembrie, cu 44,2% în februarie şi cu 44,7% în mai, potrivit adevarul.ro. Acelaşi institut avansa o cotă asemănătoare în iulie: 44,5%, a scris gandul.info.

" "
" "

Totuşi, în august, lucrurile nu au mai stat chiar aşa de roz pentru formaţiunea condusă de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga: 41% în sondajul CSCI, încă surclasând PSD, cu 4 puncte procentuale (conform infopolitic.ro), dar luna septembrie a venit de-a dreptul cu o catastrofă: 32% în cercetarea Avangarde, cu 2 p.p. în spatele PSD (transmite romaniatv.net).

În privinţa preşedintelui Klaus Iohannis, lucrurile au fost mai dramatice. Astfel, dacă, în decembrie, CSCI îl cota la 78%, în august, şeful statului s-a prăbuşit la 59%, potrivit gandul.info. Nu brusc: 65% în aprilie şi 61,6% în iulie (INSCOP, conform hotnews.ro).

Date fiind toate aceste condiţii, ne-au ajuns la urechi nemulţumiri ale liberalilor, care susţin că PNL scade după eşecul de la moţiunea de cenzură din iunie, când nu a reuşit să dea jos guvernul Victor Ponta. Mai mult: sursele noastre ne-au spus că tot mai mulţi penelişti contestă capacitatea lui Klaus Iohannis de a se constitui într-o locomotivă pentru partid. Sau, cel puţin, chiar dacă şeful statului scade în sondaje, liberalii şi-ar dori ca acele procente pierdute să fie transferate PNL.

Dar partea cea mai dureroasă abia acum vine: PSnews.ro a aflat, din sursele citate, că Partidul Naţional Liberal se află într-o situaţie stranie: chiar dacă formaţiunea s-a aflat la guvernare o perioadă considerabilă (şi în CDR-ul anilor ’90, şi în cabinetul Tăriceanu, şi alături de PSD, în USL), niciun liberal nu a reuşit să ajungă preşedinte. Iar acum, s-a întors roata: chiar dacă PNL a dat primul preşedinte al României din istoria formaţiunii, partidul nu reuşeşte să ajungă la guvernare.

Ce ne rămâne de adăugat? „Ghinion! Nu toţi şi-au luat ţara înapoi”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *