Skip to content
Politică

EXCLUSIV UPDATE Reacţiile celor vehiculaţi / SURSE Lovitură cu mantă pentru PNL şi Iohannis

UPDATE 16:55

Al doilea personaj important vehiculat în problema luptelor de culise dintre PSD şi PNL-Iohannis iese la rampă.

Contactat, miercuri, de PSnews.ro, pentru precizări în legătură cu posibila accedere în funcţia de preşedinte-director general al SRTv, sociologul Marius Pieleanu a negat vehement.

„Nu mi-a propus nimeni nimic. Nici vorbă – nu ştiu de unde a apărut zvonul. Eu am institut de condus, predau la facultate – nu-mi trebuie mie aşa ceva. Nici dacă mi s-ar propune, nu aş accepta”, ne-a spus Pieleanu.

————————-

UPDATE 15:41

PSnews.ro a obţinut, în urmă cu puţin timp, prima reacţie a unuia dintre personajele-cheie implicate în ceea ce ar putea constitui escaladarea tensiunilor dintre PSD, pe de o parte, şi echipa PNL-Iohannis, de cealaltă parte.

Avocatul Remus Borza (administratorul judiciar al Hidroelectrica) a declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că nu exclude ipoteza insolvenţei Societăţii Române de Televiziune şi că nu ar refuza să devină administratorul judiciar al SRTv, dacă i s-ar propune acest lucru.

În legătură cu posibila insolvenţă a televiziunii publice, Borza a comentat: „Văzând şi făcând. Nu mă antepronunţ. Sigur: e un scenariu şi vechi, şi nou – circulă, prin anumite medii, de vreun an de zile. Deci nu pot nici să confirm, nici să infirm. Da, nu sunt străin. Un astfel de scenariu a fost de actualitate anul trecut. Din punctul meu de vedere, e şi de mai mare actualitate azi, raportat la indicatorii financiari ai TVR-ului şi la degradarea continuă a tuturor indicatorilor. Vedeţi şi dumneavoastră ce datorii, rezultat financiar, pierdere, probleme… aproape insurmontabile. Din punctul meu de vedere, doar insolvenţa poate să mai repare sau să tragă căruţa”.

Totuşi, avocatul a precizat că, în ultima vreme, nu i s-a propus să devină administrator judiciar al teieviziunii publice.

„Au fost discuţii anul trecut. Acum, recent, nu s-a discutat. Dacă ţara mă vrea, eu nu mă dau înapoi – sunt un luptător!” a exclamat Remus Borza.

Întrebat dacă va reuşi să se descurce ca administrator judiciar şi al TVR, şi al Hidroelectrica, Borza a răspuns: „Eh, nici nu ştiţi la câte pot să fac eu faţă! Dar, oricum, mai e mult până departe”.

————————

Partidul Naţional Liberal (PNL) şi preşedintele Klaus Iohannis vor primi, în viitorul apropiat, o lovitură indirectă, cu mantă.

Tot mai multe surse politice confirmă, pentru PSnews.ro, faptul că Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) va fi demis în cel mai scurt timp.

Amintim că, la finele anului 2013, Tănase a fost susţinut la şefia instituţiei de către PNL, la propunerea directă a lui Crin Antonescu (preşedintele de atunci al partidului). Astfel, prin demiterea lui Tănase, PNL ar pierde cel mai important canal media de susţinere. Sursele ne-au mai spus că demiterea va surveni în urma unui conflict pe care Stelian Tănase îl are cu prim-ministrul Victor Ponta şi cu vicepremierul Gabriel Oprea.

Sursele noastre ne-au mai spus că se pregătesc două scenarii pentru TVR.

Primul este acela în care Televiziunea Română intră în insolvenţă, situaţie din care controlul instituţiei va fi preluat de Remus Borza, actualul administrator judiciar al Hidroelectrica.

Al doilea scenariu prevede că PSD numeşte un apropiat din tabăra preşedintelui interimar Liviu Dragnea. Unul dintre numele vehiculate în acest sens este sociologul Marius Pieleanu.

Vom reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *