Skip to content
Politică

EXCLUSIV SURSE: Motivele ascunse ale asaltului dat de Andreea Paul la Mugur Isărescu

" "

SURSE: Motivele ascunse ale asaltului dat de deputatul PNL (fost PDL) Andreea Paul la guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu. Ce mutare pregăteşte parlamentarul

Iureşul Andreei Paul împotriva poziţiei de viceguvernator BNR al lui Bogdan Olteanu a eşuat, proiectul de modificare a statutului BNR primind aviz negativ de la Comisia de buget-finanţe din Cameră. Amintim că iniţiativa de act normativ prevede ca membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Băncii Centrale să aibă studii economice, dar nu menţionează nimic despre studiile juridice. Sursele noastre spuneau, în acel moment, că această propunere îl viza direct pe Olteanu, singurul membru al CA fără studii economice, ci doar juridice.

" "
" "

PSnews.ro a scris despre acest subiect încă de la mijlocul lunii iunie, sursele noastre fiind contrazise vehement de prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul: EXCLUSIV Surse: Atac din interiorul PNL la viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu? Replica deputaţilor liberali

Acum, Paul nu renunţă, ci îşi promovează mai departe proiectul legislativ.

Al doilea alineat al iniţiativei stipulează că „mandatul membrilor Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României poate fi reînnoit cel mult o dată”.

Întâmplător, preşedintele CA al BNR este însuşi guvernatorul Mugur Isărescu, eternul, imemorialul Isărescu, parcă fixat cu nituri în acel scaun în ultimii 25 de ani (cu excepţia celor 12 luni de premierat – 199-2000).

Aşa că ne putem aştepta la o nouă rearanjare a planetelor? Se schimbă zodiacul? Se cutremură calendarul mayaş?

Revenind la Andreea Paul: surse politice au declarat, luni, pentru PSnews.ro, că prim-vicepreşedintele PNL, văzând că nu are succes în partid şi că riscă să piardă orice nominalizare politică pentru o funcţie de ministru (al Finanţelor sau al Economiei), încearcă să facă jocuri în interiorul BNR, sperând să să-şi strângă oaste din partea celor care nu-l înghit pe Isărescu şi, astfel, la presiunea acestora, să obţină nominalizarea mult-dorită.

Momentan, marele PNL merge pe linia preşedintelui Klaus Iohannis: tace. Acum câteva luni, liberalii au ieşit la rampă şi au spus că, deocamdată, nu se pune problema să anunţe vreo variantă de echipă guvernamentală, în ciuda informaţiilor date de presă pe surse. Vedem, aşadar, că timpul lucrează în favoarea Andreei Paul, care are răgaz să recupereze terenul pierdut în partid.

" "

3 comentarii la “EXCLUSIV SURSE: Motivele ascunse ale asaltului dat de Andreea Paul la Mugur Isărescu

  1. Ideea ei este buna: limitarea mandatelor pentru toti alesii; si de la BNR si de la CCR, CSM, etc. Dar ca sa vina ea in locul lui Isarescu, este chiar o rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *