Skip to content
Politică

EXCLUSIV SURSE Noi detalii din ultimul dosar al Elenei Udrea. Legătura cu „băieţii deştepţi”

Noi detalii din ultimul dosar al Elenei Udrea, în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere arestarea fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Legătura cu „băieţii deştepţi” din energie.

CITIŢI ŞI: Cutremur pe scena politică. DNA cere din nou arestarea Elenei Udrea

Surse apropiate situaţiei au declarat, marţi, pentru PSnews.ro, că omul de afaceri menţionat în comunicatul DNA (care, de altfel, a denunţat-o pe Udrea) este Nicolae Bogdan Buzăianu, patronul Energy Holding (considerat unul dintre „băieţii deştepţi”) şi al tabloidului Cancan.

„În vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei”, se precizează în comunicatul DNA.

Sursele noastre ne-au spus că factorii de decizie din Ministerul Economiei sunt ministrul de resort din acel moment, Ion Ariton şi secretarul de stat Claudiu Stafie, iar intermediarul este un anume Constantin Marius Stoica, despre care Robert Turcescu a scris pe blog încă din decembrie, în legătură cu un dosar în care ar fi vizaţi Alina Bica, Elena Udrea, Dorin şi Alin Cocoş, precum şi preşedintele PSD Liviu Dragnea.

„Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media”, se mai arată în comunicatul DNA.

Sursele noastre ne-au precizat că societatea comercială din mass media este Evenimentul Zilei.

CITIŢI ŞI: Udrea continuă să lupte. Ce a spus după ultima cerere de arestare din partea DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *