Skip to content
Politică

EXCLUSIV UPDATE Reacția senatorului/ Surse: Nouă plecare de marcă din PNL. Un senator liberal este cu un picior în curtea PSD

Surse politice de la vârful Partidului Național Liberal au confirmat pentru PSnews.ro un zvon care circula, de câteva zile, în piața politică.

Unul din foștii lideri județeni ai vechiului PNL și senator al liberalilor, în acest moment, și-ar fi negociat deja trecerea în tabăra lui Victor Ponta.

UPDATE

Contactat de PSnews.ro, senatorul PNL Dian Popescu a precizat că nu a purtat niciun fel de discuție cu cei din PSD Gorj.

”Nu am discutat cu cei din PSD. Nu plec, doresc să rămân membru PNL”, a precizat Dian Popescu pentru PSnews.ro.

Este vorba de senatorul liberal de Gorj, Dian Popescu, proaspăt înlocuit de la conducerea acestei organizații județene a liberalilor cu senatorul Tudor Barbu.

Unul din cei mai importanți ai PNL a confirmat pentru PSnews.ro că Dian Popescu și-a negociat trecerea la PSD, urmând ca această mișcare să aibă loc chiar în perioada imediat următoare.

”Categoric va trece la PSD, în următoarea perioadă de timp. Cred că la moțiune trecere (n.r.: referindu-se la moțiunea ce cenzură pe care o va depune PNL în zilele următoare) Acum să vedem cu ce zestre politică mai pleacă, aici e marea problemă”, a precizat un vicepreședinte al PNL pentru PSnews.ro.

Întrebat dacă Dian Popescu ar putea fi candidat al PSD-UNPR la localele din 2016, în județul Gorj, liderul liberal ne-a răspuns tranșant: ”Nu are față pentru asa ceva.”

De asemenea, potrivit informațiilor noastre, momentul în care Dian Popescu ar fi decis să treacă în barca puterii a fost cel în care s-au votat criteriile de integritate prin care a fost obligat să renunțe la poziția de lider județean al PNL, având în vedere ca are o condamnare cu suspendare.

În presa locală din Gorj există informația că Dian Popescu și-a negociat deja un post de parlamentar în 2016.

Deputatul PSD de Gorj, Scarlat Iriza, a confirmat pentru gorjexclusiv.ro că Dian Popescu a avut deja o intrevedere cu șeful pesediștilor din Gorj, Ion Călinoiu, în care și-a negociat un post de parlamentar pentru 2016.

„Dian Popescu și-a negociat acum vreo două săptămâni trecerea la PSD. A și avut o întâlnire secretă cu Ion Călinoiu. Nu mă interesează ce face, este dreptul lui, poate să treacă dacă vrea, mai ales acum, când ai lui i-au dat un șut în partea din spate. Probabil vrea un post de parlamentar, dar și el și alții care gândesc așa, gândesc prost. Suntem 11 parlamentari acum, dar o să rămână doar 7, cinci deputați și doi senatori. Eu nu știu unde o să mai aibă el loc, pentru că sunt mulți doritori. Nu știu nici cine o să mai rămână din ăștia care sunt acum, Khraibani, Weber. Nu știu dacă va trece la PSD direct sau la UNPR, ori la PLR-ul lui Tăriceanu. Oricum, va fi într-un partid la putere”, a spus Scarlat Iriza pentru gorjexclusiv.ro.

2 comentarii la “EXCLUSIV UPDATE Reacția senatorului/ Surse: Nouă plecare de marcă din PNL. Un senator liberal este cu un picior în curtea PSD

  1. Dian Popescu este vazut in Gorj ca un tepar care a pacalit pe toata lumea. In campania pentru prezidentiale si-a sabotat colegii de organizatie, favorizandu-l pe Victor Ponta. Lasa in urma o organizatie judeteana facuta praf si cu mari datorii financiare. Sa se duca cat mai repede la PSD. Aproape nimeni nu o sa-l regrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *