Skip to content
Politică

EXCLUSIV PMP a decis ce va face în turul II

Contactat de PSnews.ro, unul din membrii conducerii centrale a PMP a explicat ce vor decide aceștia privind acordarea susținerii unuia dintre prezidențiabili în turul II.

Citește și: Elena Udrea, mesaj înaintea ședinței PMP/ Foto

Conform celor declarate de unul din membrii conducerii PMP, Elena Udrea și ceilalți lideri ai partidului vor da frâu liber alegătorilor, îndemnându-i pe simpatizanții prezidențiabilului PMP din turul I să voteze după cum le dictează propria conștiința.

Citește și: PMP, ședință pentru turul II al prezidențialelor

Motivele invocat de liderul PMP cu care reporterul PSnews.ro în vederea luării acestei decizii este acela că pe Ponta este exclus să îl susțină, acesta fiind cel mai mare adversar al Elenei Udrea, iar cu privire la Klaus Iohannis, după atacurile recente extrem de dure lansate la adresa acestuia atât de liderii PMP, cât și de șeful statului, Traian Băsescu, este extrem de greu să își ”reevalueze” pozițiile.

”Cu Ponta e clar că nu avem cum să îl susținem. Dar nici pe Iohannis, având în vedere că l-am atacat atat de tare în campanie, iar acum să îl susținem. E greu să ne răzgândim atât de repede. Să lăsăm electoratul să decidă cum vrea el, e cel mai corect așa”, a precizat un membru al conducerii PMP pentru PSnews.ro.

Astfel, PMP va prelua modelul UDMR în ceea ce privește susținerea oficială unuia dintre cei doi candidați ce se vor lupta în 16 noiembrie pentru a câștiga fotoliul de la Cotroceni.

Liderii maghiar, prin vocea lui Kelemen Hunor, au anunțat că electoratul UDMR este liber să voteze după cum le dictează propria conștiință.

”Noi am adoptat astazi cu marea majoritate, cu o abtinere, sa recomandam celor care merg sa isi exercite votul sa voteze conform propriilor opinii”, a precizat Kelemen Hunor joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *