EXCLUSIV Surse PSD: Femeia care va deschide lista la alegerile europarlamentare

Sursa foto: X

Surse din PSD susțin, pentru PS News, că persoana care va deschide lista la europarlamentare este medicul Carmen Orban, fost director al spitalului Monza, neafiliată politic, dar care ocupă funcția de consilier al premierului Ciolacu.

Astfel, Carmen Orban are chiar șanse astfel să fie viitorul comisar european al României.

În iunie, anul trecut, Conf. dr. Carmen Orban, șefa Clinicii ATI din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), a fost numită consilier de stat în cadrul cancelariei prim-ministrului Marcel Ciolacu. La momentul numirii, conf. dr. Carmen Orban era șefa Clinicii ATI din cadrul SUUB.

În noiembrie 2023, PS News a intrebat-o pe Carmen Orban daca va candida la europarlamentare.

“Nici nu infirm, nici nu confirm!” –  a spus atunci Carmen Orban.

La vremea aceea, se stia că Orban ocupă pozitia a doua pe lista PSD pentru alegeri europarlamentare. Neconfirmată oficial, încă, lista PSD pentru alegerile europarlamentare era deschisă de fostul premier Mihai Tudose, urmat de Carmen Orban, Victor Negrescu și Claudiu Manda.

„Nu confirm, dar nici nu infirm dacă voi candida la alegerile europarlamentare de anul viitor (…). Este un subiect (n.r – candidatura la alegerile europarlamentare) pe care nu îl discut la acest moment pentru că nu intră în prioritățile mele”, a declarat Carmen Orban, în exclusivitate pentru PS News.

Carmen Orban are o lungă carieră de management în sistemul sanitar, atât public, cât și privat, fiind manager al Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri între 2009 și 2011, manager al Institutului Clinic Fundeni în perioada 2011-2019, iar ulterior a fost numită director general al grupului medical privat Monza.

Este consilierul premierului Marcel Ciolacu pe probleme de sănătate și a absolvit Liceul B.P. Hașdeu din Buzău, în 1987.

Carmen Orban/ Sursa Foto: Facebook

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: