Skip to content
Politică

EXCLUSIV SURSE Șoc în Transilvania. Înaintea moțiunii de cenzură, Generalul aplică PNL-ului lovitura de grație

Un președinte liberal de Consiliu Județean, nemulțumit că vechii liberali au „vândut” filiala foștilor lideri PDL, a decis să treacă în tabăra Generalului Oprea.

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV Şeful CJ Cluj, despre relaţia cu UNPR: Viaţa nu ştim ce ne rezervă până la anul

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, se pare că ar fi bătut palma cu președintele UNPR, Gabriel Oprea. Seplecan se pare că este nemulțumit de faptul că a fost obligat să acopere unele ilegalități făcute de oamenii lui Boc la CJ Cluj. Plecarea acestuia poate fi interpretată ca un semnal dat vechilor liberali clujeni, care au partizat cu echipa lui Boc.

Oficial, Seplecan rămâne în PNL, însă a ajuns la o înțelegere cu Generalul pentru o candidatură viitoare din partea UNPR la Primărie împotriva lui Emil Boc, susținut de către PNL. Primarul în funcție al Clujului are un capital negativ de imagine, care riscă să aducă atingere șanselor tuturor candidaților PNL. Tocmai de aceea, există voci care fac în continuare presiuni ca Boc să fie retras de la o candidatură la Primărie. Aceștia atenționează și asupra faptului că Boc se poate răzgândi oricând și exact înainte de începere a campaniei să anunțe că merge independent sau din partea PMP.

Seplecan s-a făcut remarcat prin zeci de plângeri penale împotriva fostului șef de CJ, Alin Tișe, căruia i-a cerut, apoi, demisia. Plângerile vizează contracte făcute în guvernarea Boc la CJ Cluj de ordinul zecilor de milioane acordate către firmele de casă portocalii. Un exemplu ar putea fi contractul câștigat de protejatul grupării Falcă de la Arad privind sistemul integrat de deșeuri. Sursele spun că Tișe este susținut de Vasile Blaga pentru funcția de ministru de Interne

Se pare că și PSD ar putea lua în calcul susținerea lui Seplecan la Primăria Cluj, în acest fel existând șanse reale să îl învingă pe Boc.

Practic, Generalul preia în forță Clujul, Oprea punând în dificultate atât PNL, cât și PSD pe plan local. Strategia Generalului vizează întreaga Transilvanie și cuprinde un plan mai amplu, acesta bazându-se pe un număr mare de rezerviști din MApN și Poliție.

1 comentariu la “EXCLUSIV SURSE Șoc în Transilvania. Înaintea moțiunii de cenzură, Generalul aplică PNL-ului lovitura de grație

  1. Voi aveti vreo treaba cu ce se intampla prin orasul mentionat, si care e parerea clujenilor despre Seplecan? Ca vorbiti ca si cum ati fi din Cuca Macaii si n-ati vazut vreodata cum arata Clujul. Ce sa preia in forta Generalul? Interesul local? Sunteti cam la fel de penibili ca Incruntatul National. Poate nu chiar, ca el nu mai este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *