Skip to content
Politică Video

EXCLUSIV Tăriceanu, atacuri în cascadă la adresa Alinei Gorghiu: „Este o băsistă mai mică!” (VIDEO)

Invitatul interviurilor video PSnews.ro din această săptămână este președintele Senatului și liderul Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PLR a explicat în cadrul dialogului purtat cu jurnalistul Laura Chiriac faptul că practica fostului președinte Traian Băsescu pe care o cataloghează drept una „costisitoare, dăunătoare și consumatoare de energii” continuă și astăzi, fiind perpetuată de „băsiști mai mici”, făcând referire la Eugen Tomac, Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu.

Citește și: EXCLUSIV Interviu Călin Popescu Tăriceanu nu exclude posibilitatea ca anchetarea votului din cazul Șova să fie un pretext pentru a se ajunge la Ponta (VIDEO)

Astfel, Călin Popescu Tăriceanu a continuat șirul atacurilor la adresa co-președintelui liberal Alina Gorghiu, declarând, în cadrul interviului PSnews.ro, că aceasta este „o băsistă mai mică prin modul de manifestare, prin modul de acțiune politică și de limbaj”, subliniind faptul că este vorba despre același limbaj pe care l-a găsit la fostul șef de stat Traian Băsescu.

 Vezi aici interviul integral: EXCLUSIV Călin Popescu Tăriceanu, despre România (VIDEO)

Laura Chiriac: Domnule Tăriceanu, dumneavoastră semnalati „o diversiune care văd că nu se sesizează” şi spuneţi „vor să îl ancheteze pe Tăriceanu”. De ce credeţi că sunteţi o ţintă?
Călin Popescu Tăriceanu: Nu aş face eu consideraţiile acestea, am să las analiştii să le facă. Însă, ceea ce regret, este că după 10 ani de regim Băsescu, care a fost caracterizat permanent în conflicte ample, costisitoare, dăunătoare şi consumatoare de energii, această practică a lui Băsescu o văd astăzi perpetuată de o serie de băsişti mai mici.

Laura Chiriac: Cine sunt aceşti băsişti mai mici?
Călin Popescu Tăriceanu: Din păcate, aceşti băsişti sau băseşti, nu ştiu cum să le spun, îi vedem la Partidul Mişcarea Populară, acest domn Tomac care a preluat această idee lansată de Băsescu, o văd din păcate prezentă, această atitudine, acest stil de a face politică, inclusiv limbajul, regret să o spun, la oameni tineri precum Alina Gorghiu sau Predoiu.

Laura Chiriac: Alina Gorghiu e o băsistă mai mică?
Călin Popescu Tăriceanu: Este o băsistă mai mică prin modul de manifestare, prin modul de acţiune politică şi de limbaj. Fiţi atenţi puţin la limbajul pe care îl utilizează. Este acelaşi limbaj pe care l-am găsit la Băsescu timp de 10 ani. O să ne mirăm, poate nu o să ne mirăm. Există o explicaţie: sunt oameni care au crescut, sunt foarte tineri şi au crescut în această atmosferă poluată de Băsescu. Ăsta a fost, probabil, modelul la care s-au raportat. Nu ştiu modelul dacă l-au admirat neapărat, dar l-au preluat inconştient şi îl perpetuează.

Laura Chiriac: Alina Gorghiu l-a criticat pe Traian Băsescu în discursurile sale.
Călin Popescu Tăriceanu: Nu are importanță că l-a criticat, dar ca manieră de a face politică nu văd nicio diferenţă. E acelaşi stil: invective, jigniri, epitete. Uitaţi-vă puţin la discursul acesta al oamenilor politici tineri. Nu vreau să facem o discuţie referitoare numai la o persoană. Ea nu este singură. Din păcate, v-am spus, sunt mulţi alţii la PNL, care fie influenţaţi de alăturarea cu vechiul PDL, transformat în noul PNL, fie pentru că s-au uitat foarte mult la Băsescu, au preluat acest stil care mie mi se pare că este cea mai proastă modalitate de a face politica pentru că oamenii, cred că s-au săturat şi au şi arătat prin votul lor, începând din 2012, că resping acest model de politician care e Băsescu. E păcat că ei nu înţeleg şi acest lucru se vede foarte clar, dacă o să vă uitaţi la sondajele de opinie ce discrepanţă uriaşă este între cota PNL şi cota liderilor. Niciunul din liderii PNL nu atinge nici măcar jumătate din cota de popularitate a partidului. Probabil că, această manieră de manifestare publică, nu trece neobservată de către cetăţeni şi iată rezultatele.

1 comentariu la “EXCLUSIV Tăriceanu, atacuri în cascadă la adresa Alinei Gorghiu: „Este o băsistă mai mică!” (VIDEO)

  1. „o băsistă mai mică prin modul de manifestare, prin modul de acțiune politică și de limbaj”
    Asta este cu adevarat definitia perfecta a Alinei Gorghiu !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *