Skip to content
Politică

Un consilier general din Primăria Capitalei a preluat conducerea ELCEN

Unul din consilierii generali din Primăria Capitalei a primit astăzi votul consiliului de administrație al companiei de energie termică ELCEN. Este vorba de Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei, timp de 2 ani. Acesta a fost forțat, de curând, să demisioneze din poziția de viceprimar, ca urmare a unor presiuni venite din partea celor din PNL, după ce au reușit să schimbe majoritatea din Consiliul General al Capitalei.

Asfel, Nicolaescu a demisionat din Consiliul General și a primit votul pentru a deveni director general al ELCEN.

În urmă cu două zile, Gabriel Ignat, fost director al acestei companii și-a anunțat demisia din funcția deținută, motivând că intenționează să se întoarcă în mediul privat pentru dezvoltarea unor noi proiecte.

Citește și: Demisie la nivel înalt în cadrul celui mai mare producător de energie termică din țară

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul ELCEN, noul director, Marcel Nicolaescu, a precizat că va încerca să găsescă soluții pentru rezolvarea situației grele în care se află această companie energetică. De asemenea, Nicolaescu a precizat că va veni cu o organigramă nouă, mai suplă, astfel încât să rentabilizeze activitatea ELCEN.

”Sunt copleșit de emoții pentru că am primit votul Consiliului de Administrație ca începând de astăzi să fiu noul director general al acestei companii care se dorește a fi una de elită în sistemul energetic național.

Mă simt extrem de onorat dar și foarte responsabil pentru misiunea pe care o am începând cu această dată. Este o foarte mare provocare pentru mine și doresc ca într-un scurt timp, împreună cu membrii Consiliului de Administrație care mi se par niște oameni de responsabili, să găsim soluțiile de a scoate societatea din foarte mare impas in care se găsește. În maximum o lună, o lună și jumătate voi propune o altă organigramă, modernă, mai suplă, care să se adreseze transparent pieței, în special clientului final.

Acum avem o organigramă care nu mai este legitimă în acest moment, pentru că între timp a avut loc divizarea. Împreună cu cei care vor constitui această echipă vom propune această organigramă nouă. Probabil in 20 aprilie să poată fi prezentată noului CA.

Situația este dezastruoasă în acest moment. Datorii foarte mari, furnizori neplătiți, datorii la bănci, la ANAF. Pe lângă asta, foarte multe pierderi s-au întâmplat din această perioadă.

Sunt două paliere de discuții. Una tehnică, una financiară. Faptul că nu s-au făcut mentenanțe de câțiva ani, revizii, situația acestor grupuri e delorabilă și care pune în pericol siguranța de funcționare a acestor instalații. Înseamnă o lipsă de predictibilitate managerială care a fost până acum și care a adus acest sistem energetic într-un colaps. Anul trecut, am avut de multe ori de suferit, și din cauza RADET, dar și din a noastră. Nu știu de ce se întâmplă aceste cheltuieli, de ce sunt și de ce continuă să crească.”, a precizat Marcel Nicolaescu, noul director al ELCEN, într-o conferință de presă.

În ultima perioadă s-a discutat intens pe subiectul legat de fuziunea ELCEN cu RADET, însă această mișcare este în impas.

”Pentru fuziunea celor două instituţii şi pentru hotărârea de guvern, Ministerul Dezvoltării mi-a cerut pe sistemul de avizare să prezentăm un plan de viitor, care sunt riscurile, matricea de risc şi aşa mai departe. Le-am făcut, le-am prezentat, mai trebuie câte ceva în continuare”, explica Sorin Oprescu, în decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *