Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un cunoscut europarlamentar îşi clarifică statutul în PSD, după recentele tulburări din partid

Un cunoscut europarlamentar îşi clarifică statutul în PSD, după recentele tulburări din Partidul Social Democrat

Eurodeputatul Cătălin Ivan a explicat, miercuri, pentru PSnews.ro, că, în ciuda speculaţiilor apărute în presă, încă este membru cu drepturi depline al formaţiunii, dar în curs de transfer de la organizaţia bucureşteană a Sectorului 1 la cea din judeţul Iaşi. El a precizat că, în prezent, nu mai întâmpină probleme, chiar dacă a avut unele diferende în relaţia cu Gheorghe Nichita. Acesta, momentan, este suspendat atât din calitatea de primar al Iaşilor, cât şi din funcţiile deţinute în partid: de vicepreşedinte la nivel naţional şi de preşedinte al organizaţiei judeţene.

„Sunt membru cu drepturi depline în procedură de transfer. Am plecat de la Sectorul 1 (organizaţia de acolo mi-a acceptat transferul) şi urmează să-mi rezolv problema cu organizaţia Iaşi. Sunt membru în organizaţia Dobrovăţ (comună ieşeană – n.r.). Organizaţia judeţeană nu a fost de acord cu transferul, dar nici nu a motivat, eu fiind într-un oarecare conflict cu Gheorghe Nichita la momentul respectiv. Acum, Gheorghe Nichita este suspendat din toate funcţiile. Urmează să văd. Dar toate deciziile de excludere, de suspendare luate de organizaţia PSD Sector 1 n-au niciun efect asupra mea, pentru că, înainte să ia deciziile respective, mi-au aprobat transferul. Prin urmare, nu mai au nicio putere să decidă ceva legat de mine”, a detaliat Ivan.

El a mărturisit că este susţinut de aproape toţi primarii din judeţul Iaşi.

„Sunt susţinut de toţi primarii din judeţ, pentru că sunt oameni cu care am lucrat. Practic, aproape toată organizaţia, în afara câtorva, foarte puţini, fideli lui Gheorghe Nichita”, a punctat Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD a recunoscut că, în urmă cu câteva luni, a primit semne de ostilitate din partid, dar situaţia s-a rezolvat.

„Am avut, la început (acum câteva luni), probleme cu unii colegi (chiar şi din delegaţia noastră, a PSD), dar, până la urmă, am înţeles cu toţii că nu trebuie să ducem disputele politice din ţară în Parlamentul European. Acolo, trebuie să fim o echipă unită. Am depăşit momentele dificile, cred că s-au lămurit lucrurile”, a mai arătat Cătălin Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *