Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un deputat PNL condamnat definitiv reacţionează la scandalul penal din Botoşani

" "

Un deputat al Partidului Naţional Liberal (PNL), condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, reacţionează la scandalul penal din judeţul Botoşani, vizând Consiliul Judeţean şi filiala teritorială a PNL.

CITIŢI ŞI: Liberalii stau pe jar. La ce consiliu judeţean face percheziţii DNA

" "
" "

Deputatul botoşănean Verginel Gireadă a declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că, deşi această problemă afectează imaginea partidului, formaţiunea nu are „niciun amestec” în problemele penale cercetate de DNA.

„Vă spun sincer că PNL n-are niciun amestec în legătură cu toate cazurile ce se vehiculează în presă. Au existat controale care vizează partide politice, dar n-a fost găsită nici cea mai mică problemă şi tot ce se întâmplă în Partidul Naţional Liberal este legal”, a spus Gireadă.

CITIŢI ŞI: Cine conduce CJ Botoşani. Problemele penale ale unui fost şef liberal

De asemenea, parlamentarul a dat asigurări că nu există tensiuni în organizaţia judeţeană a PNL.

 „Nu. La noi, la Botoşani, nu există absolut nicio tensiune în Partidul Naţional Liberal. Lucrurile funcţionează foarte bine, dar este o anchetă mai veche a celor de la DNA şi bănuiesc că o s-o clarifice”, a afirmat deputatul.

Nu în ultimul rând, chiar dacă a recunoscut că acest scandal afectează imaginea partidului, Verginel Gireadă a subliniat că formaţiunea nu are probleme de încălcare a legii.

„Da, dar eu sunt sigur că, în cel mai scurt timp, se va da o declaraţie de presă şi va da şi DNA-ul un comunicat. Partidul Naţional Liberal Botoşani nu are nicio implicare în niciuna dintre problemele pe care bănuiesc că le controlează cei de la DNA. PNL este un partid de sine stătător, care funcţionează după nişte principii, după un statut şi nu cred că există vreo problemă de încălcare a legii în Partidul Naţional Liberal Botoşani”, a încheiat politicianul.

Amintim că, în aprilie 2012, chiar înainte să îşi înceapă acest prim mandat de parlamentar, deputatul PNL Dumitru Verginel Gireadă a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Cluj, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, după ce fusese trimis în judecată în 2010, de Parchetul de pe langă Tribunalul Botoşani. Potrivit rechizitoriului, Gireadă (primar al comunei Mihai Eminescu în perioada 2004-2012) şi un secretar din primăria aceleiaşi localităţi au modificat mai multe titluri de proprietate şi au falsificat documente, apoi au realizat o serie de tranzacţii, în urma cărora mai multe suprafeţe de teren au ajuns în posesia unor rude ale primarului.

Puteţi consulta textul sentinţei AICI.

Gireadă a rămas celebru după ce, în decembrie 2012, într-un interviu pentru gandul.info, a declarat că „Dumnezeu nu e ţigan”.

„Gândul: De principiu, pentru politicienii care au dosare sau sunt condamnaţi credeţi că ar trebui să mai activeze în viaţa publică să candideze?

Verginel Gireadă: Să meargă toţi în faţa instanţei. Eu nu fug de instanţă. Să meargă şi să-şi demonstreze nevinovăţia.

Gândul: Chiar dacă sunt, aşa ca dumneavoastră, condamnaţi, fie şi cu suspendare?

Verginel Gireadă: Fiecare cu problemuţa lui, să răspundă în direcţia lui. Să meargă fiecare în direcţia lui şi cu viaţa lui. Cel mai urât în viaţa unui om este ca cineva să intervină şi să te acuze că ai făcut ceva ce nu ai făcut. Este cel mai dureros lucru. Eu sunt sigur de un singur lucru: Dumnezeu nu e ţigan şi viaţa merge înainte. Dumnezeu ne va da la fiecare după măsura sufletului.

Gândul: Dar persoanele astea condamnate credeţi că trebuie să voteze legi care vizează sistemul judiciar?

Verginel Gireadă: Gata! Ce mă tot tocaţi cu asta, cu asta. Eu respect decizia electoratului şi cu asta am încheiat. Hai, scrie ce vrei!”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *