Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un fost ministru de Finanţe iese la atac contra majorării pensiilor parlamentare: „Orice persoană trebuie…”

Un fost ministru al Finanţelor Publice iese la atac contra proiectului de majorare a pensiilor parlamentare: „Orice persoană care contribuie la bugetul de asigurări sociale trebuie să primească pensie, în funcţie de stagiu şi de contribuţie”.

În opinia lui Gheorghe Ialomiţianu (demnitar în guvernul Emil Boc), proiectul de lege este „o altă greşeală a celor care fac iniţiative de genul acesta” şi deteriorează şi mai mult imaginea parlamentarilor în rândurile alegătorilor.

CITEŞTE ŞI: Aleșii vor să fie plătiți de două ori pentru munca din Parlament

Fostul ministru a declarat, luni, pentru PSnews.ro: „Nu este momentul să venim cu iniţiative pentru anumite privilegii destinate parlamentarilor. Şi-aşa, România este într-o situaţie de a depăşi deficitul de 3% cu acele măsuri fiscale. N-am rezolvat problema persoanelor cu pensii foarte mici, a salariilor din învăţământ şi sănătate, iar colegii din Parlament se gândesc să vină cu anumite privilegii. Este un moment foarte prost ales. Va contribui această iniţiativă să se mai adauge ceva la imaginea proastă pe care o are Parlamentul în momentul de faţă”.

Gheorghe Ialomiţianu a precizat că a discutat informal cu diverşi colegi din PNL, iar liberalii au căzut de acord că nu vor susţine acest proiect de act normativ.

„Noi, cei din PNL, nu vom susţine o asemenea iniţiativă şi le atragem atenţia colegilor din PSD să nu mai vină cu asemenea proiecte, că fac rău Parlamentului şi parlamentarilor în faţa electoratului. Pesediştii au mai venit cu o iniţiativă. Acum, au mai venit cu încă una? Să fim serioşi! Oricum, noi, parlamentarii, contribuim la asigurările sociale. Vom primi pensii şi pe perioada cât suntem parlamentari, în funcţie de principiul contributivităţii. Ei vor s-o facă şi cealaltă pensie tot specială? Ar fi foarte grav dacă se gândeşte vreun parlamentar la asemenea lucru. Pentru că noi, parlamentarii, primim o indemnizaţie, se calculează contribuţia socială din partea angajatului şi a angajatorului şi vom primi pensie în funcţie de contribuţie” , a afirmat Ialomiţianu.

Fostul ministru a adăugat: „Am întrebat colegii de la PSD şi au spus că nu ştiu la ce s-au gândit”.

Totodată, Gheorghe Ialomiţianu ne-a spus că a discutat cu Doina Pârcălabu, director general în Camera Deputaţilor, la Direcţia Generală Resurse Umane şi Salarizare.

„Dumneaei a fost preşedinta Casei de Pensii şi a spus că, pe perioada cât suntem parlamentari, noi vom primi pensie pe principiul contributivităţii. Nu ştiu de unde invenţia asta a colegilor. Orice persoană care contribuie la bugetul de asigurări sociale trebuie să primească pensie, în funcţie de stagiu şi de contribuţie”, a conchis fostul ministru de Finanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *