Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un lider al opoziţiei anunţă nori de furtună. Ce mare ruptură din politică mocneşte sub scandalul pe salariile demnitarilor

" "

Un lider al opoziţiei anunţă nori de furtună la orizont. Ce mare ruptură de pe scena politică mocneşte sub scandalul privind salariile mărite pentru demnitari.

Vicepreşedintele PMP Radu Cristescu a declarat, duminică, pentru PSnews.ro, că actualele disensiuni între Preşedinţie şi Guvern pe legea majorării salariilor pentru demnitari ascund, de fapt, o ruptură mai gravă, în coaliţie, între premierul Victor Ponta şi viceprim-ministrul Gabriel Oprea. Acesta din urmă, susţine Cristescu, ar fi făcut un „blat” cu şeful statului, Klaus Iohannis.

" "

„Este un lucru care mi se pare lipsit de bun-simţ: trebuia ca ei să aştepte legea salarizării. De aici, vor începe problemele între Ponta şi Oprea. Chiar dacă ele nu par acum. Eu, când l-am văzut pe Oprea că susţine această ordonanţă, că a şi promovat-o şi că a ieşit să explice ce salariu mic are preşedintele, parcă am văzut un agent de publicitate de la Casa de Modă Ciucu, care face costumele preşedintelui. (…) Asta va fi ruptura dintre Oprea şi Ponta, pentru că Oprea (care tot spune că este om de caracter, de cuvânt) i-a promis lui Iohannis… Klaus Iohannis i-a cerut lui Gabriel Oprea această mărire. Îmi pare rău că Dan Mihalache, «al doilea preşedinte» (cum spune Ponta) nu recunoaşte. (…) Este un blat ordinar între ei, în detrimentul alegătorilor. Se vede că USL încă trăieşte. Şuşoteli pe la colţuri, şuşoteli pe la Cotroceni… Aceşti 5 ani cu Iohannis vor trece foarte greu, vor părea o eternitate. Urmăriţi-l un pic pe Iohannis şi vă veţi da seama!” a avertizat Radu Cristescu.

Liderul PMP a dezvăluit ceea ce susţine a fi adevărata mutare a lui Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale.

„Fiind întrebat de câţiva ziarişti, Dan Mihalache a recunoscut, în prima fază, că Iohannis i-a cerut lui Gabriel Oprea această mărire de salariu. Eu am stat de vorbă cu mai mulţi ziarişti de la nişte posturi de televiziune. La primul apel al lor, Mihalache le-a zis: «da, v-o spun off the record: Iohannis i-a cerut-o lui Oprea». Oprea, fiind militar, s-a conformat. După asta, a început baletul: ba că nu e adevărat, ba că nu e aşa… Dar i-a scăpat porumbelul, iar şifonat a ieşit Iohannis”, a punctat Radu Cristescu.

Mai mult: Cristescu îl acuză pe Mihalache de interese ascunse, în favoarea unei companii străine, preecum şi de ambiţia de a-l eclipsa pe Iohannis.

„Dan Mihalache este un personaj toxic din jurul preşedintelui. Minte, a început să-şi închipuie că este eminenţa cenuşie şi, din păcate, foloseşte unele instituţii în folos personal. Nu pot să vă spun acum ce instituţii – o să vină momentul. (…) În toată ecuaţia asta (care are multe necunoscute), îl suspectez pe Mihalache (acest reprezentant al Holzindustrie în România) că a vrut să-l lase în pantaloni scurţi pe Klaus Iohannis. Ca să nu zic: «în chiloţi». Pentru că să nu uităm că Dan Mihalache este un transpartinic: a venit de la PSD. Iar cel mai şifonat aici a ieşit Iohannis. S-a făcut de rahat şi bine i-a zis preşedintele Băsescu: «un papagal fără pene, căruia i se vede târtiţa». Este imposibil să nu constatăm că Iohannis, care este un om care nu vorbeşte, şi-a dat drumul la gură tocmai pe chestia asta. Se vede că este un oportunist căruia i-a convenit. Dar părerea mea este că şi Mihalache a vrut să-l lase în pantaloni scurţi”, s-a exprimat, sarcastic, Radu Cristescu.

Vicepreşedintele PMP a explicat de ce consideră că legea privind majorarea salariilor demnitarilor a fost concepută special pentru preşedintele Klaus Iohannis.

„Se vede foarte clar că a fost făcută pentru preşedinte, fiind numai 48 de demnitari pe listă. Dar, dacă observaţi dumneavoastră, secretarii de stat nu au fost incluşi, ci numai miniştrii. Iohannis, care este un om care vorbeşte foarte puţin, aţi văzut ce logoree a avut ca să susţină această ordonanţă de urgenţă. Ei spun că miniştrii sunt predispuşi la corupţie, le trebuie un salariu mai mare. Dar secretarii de stat? Această nuanţă nu a sesizat-o nimeni. Sunt unii secretari de stat care au salarii mai mici decât unii directori din ministere. Eu m-aş fi aşteptat şi m-aş fi bucurat să-l văd pe preşedintele Iohannis că iese şi spune: «Este lăudabilă această ordonanţă de urgenţă pentru mărirea salariilor bugetarilor, dar aş vrea să începem cu învăţătorii, cu profesorii, cu doctorii». Pentru că el e profesor – putea să fie solidar. Dar observaţi că preşedintele Iohannis a trimis legea pensiilor speciale pentru parlamentari abia după ce a ieşit scandalul ăsta cu salariile demnitarilor? Adică: «Băieţi, eu am vrut să vă promulg legea, dar uite Ponta ce mi-a făcut. Acum, nu mai pot să-mi cumpăr patru costume de la Ciucu»”, l-a ironizat Cristescu pe şeful statului.

" "

1 comentariu la “EXCLUSIV Un lider al opoziţiei anunţă nori de furtună. Ce mare ruptură din politică mocneşte sub scandalul pe salariile demnitarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *