Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un lider de marcă al PSD le închide gura criticilor. Cum stau lucrurile în realitate într-o importantă organizaţie judeţeană

" "

Un lider de marcă al PSD le închide gura criticilor. Cum stau lucrurile în realitate într-o importantă organizaţie judeţeană a Partidului Social Democrat

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, şi-a clarificat, miercuri, pentru PSnews.ro, poziţia de la conducerea PSD Prahova, după ce în presă au apărut speculaţii privind incertitudinea din judeţ şi, mai ales, presupuse neînţelegeri între acesta şi Mircea Cosma, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean.

" "
" "

Lămuririle oferite de Codrin Ştefănescu vin în contextul în care, săptămâna trecută, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că secretarul general adjunct al partidului se va ocupa de conducerea interimară a PSD Prahova, dar fără să precizeze funcţia exactă a lui Ştefănescu în judeţ.

„Eu sunt acolo coordonatorul jocurilor. Nu e prima filială în care mă duc. Nu sunt preşedintele PSD Prahova, ci sunt un fel de trimis de la centru, ca să organizez acolo alegerile şi să opresc puţin neliniştea din această organizaţie”, ne-a explicat Ştefănescu.

Întrebat dacă Mircea Cosma rămâne preşedintele interimar al organizaţiei, liderul social-democrat a răspuns: „Nu ştiu dacă mai este un preşedinte interimar la judeţ. Preşedintele organizaţiei a rămas Mircea Cosma, că a renunţat la autosuspendare. Dar eu am făcut un comitet acolo, un grup de lucru, în care l-am implicat şi pe Mircea Cosma, şi pe senatorul Radu Oprea, şi pe preşedinta organizaţiei de femei, pe preşedintele de la tineret şi pe Cornel Nanu (primarul din Cornu), liderul primarilor din zonă, care este preşedintele primarilor de comună pe ţară. Am făcut un comitet să pregătim acolo şedinţele care mai sunt. Dar eu mă ocup în principal de filiala Bucureşti. De Prahova, mă ocup în condiţiile în care sunt probleme: să conduc şedinţe, să ţin discursuri, să-i îmbărbătez pe colegi… ca şi în alte filiale judeţene. Deci nu este singura”.

Codrin Ştefănescu a precizat că alegerile pentru conducerea PSD Prahova vor avea loc în septembrie.

Social-democratul a subliniat că trimiterea sa de către „centru” a avut loc la cererea lui Mircea Cosma însuşi.

„Partea cu trimisul de la centru a fost chiar cererea lui Cosma, în Biroul Permanent Naţional. El m-a rugat să vină acolo, noi am aprobat, iar Liviu, în calitate de preşedinte, a anunţat lucrul ăsta la televizor. Deci conducerea interimară asta înseamnă: am făcut în Prahova un grup interimar. Acolo, nu mai este Birou Permanent Judeţean. Am făcut-o eu cu Cosma, cu senatorul Radu Oprea, cu preşedinţii de la femei, pensionari, tineret, de la primari…” a detaliat Codrin Ştefănescu.

Chestionat dacă poate fi vorba, momentan, despre o conducere interimară multicefală la nivelul PSD Prahova, Ştefănescu a replicat: „Da. Este un grup de lucru. Într-o lună şi jumătate, avem Comisia Judeţeană”.

El a dat asigurări că se poate vorbi despre un „război” în organizaţia prahoveană, ci doar de „nelinişti” cauzate de recentele asalturi date de DNA la vârful filialei judeţene a pesediştilor.

„Nu e mult de lucru acolo, nu e fierbere, nu e război în organizaţia asta. Sunt nelinişti, în sensul că a fost o organizaţie decimată la vârf, la fel ca în alte judeţe: cu anchete, cu secretarul general care n-avea voie să vorbească cu primarii, că erau în nuştiuce dosar comun… a fost o nebunie acolo. Primarul Ploieştiului (Iulian Bădescu – n.r.) arestat… nu e simplu. Dar le-am spus, la primul discurs, că nu este singura organizaţie judeţeană care are aceste probleme. Cu toate astea, stau foarte bine în sondaje. Toată treaba e să fie uniţi şi să nu se certe între ei”, a comentat Codrin Ştefănescu.

Sectretarul general adjunct al PSD a ţinut să nege zvonurile apărute în presă, potrivit cărora ar fi avut un schimb tensionat de replici cu Mircea Cosma.

„A fost o prostie. N-am avut niciun schimb de replici dur cu Cosma. Nici pomeneală. Când am ajuns în sală, oamenii m-au aplaudat toţi, că ştiu pe toată lumea şi sunt unul dintre comunicatorii cei mai importanţi ai partidului. Mă iubesc acolo oamenii. Am o relaţie foarte bună şi cu Cosma, şi cu Savu. Când am ajuns acolo, am spus: «Cine vrea să candideze să-şi anunţe candidatura». Iar Daniel Savu (senator PSD de Prahova – n.r.) şi-a anunţat-o din prima. N-am avut niciun schimb de replici nici cu Mircea Cosma, nici cu Daniel Savu. Nici ei doi n-au avut vreun schimb de replici, să se certe în faţa mea sau de faţă cu oamenii din sală. Sunt oameni importanţi, serioşi, toată lumea are încredere în ei”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *