Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un lider PSD reacţionează la candidatura lui Negoiţă. Joacă Dragnea la două capete?

Un lider al Partidului Social Democrat (PSD) reacţionează la candidatura lui Robert Negoiţă pentru şefia formaţiunii. Joacă la două capete Liviu Dragnea (preşedintele interimar al partidului)?

Senatorul PSD Titus Corlăţean (vicepreşedinte al formaţiunii şi fost ministru al Afacerilor Externe) a declarat, marţi, pentru PSnews.ro, că, în partid, nu poate fi vorba ca un membru al conducerii să fie omul cuiva.

În acelaşi context, fostul ministru a salutat hotărârea luată, tot marţi, de Negoiţă (preşedintele PSD Bucureşti), de a candida pentru conducerea formaţiunii politice.

„Chiar acum, fiind în şedinţele comune de guverne România-Republica Moldova, acum am văzut ştirea. N-am date suplimentare, dar eu cred că, pentru un partid social-democrat important (cel mai important din România), un partid mare şi un partid democratic, competiţia liberă şi mai mulţi candidaţi puternici la preşedinţia partidului este o chestiune extrem de pozitivă, aşa că, cu siguranţă, va fi foarte mare interes la Congresul partidului şi pentru ceea ce înseamnă adoptarea unui program, un proiect politic pentru noul ciclu (alegerile care urmează), dar şi viitoarea conducere a partidului. Acesta este un lucru esenţial”, ne-a spus Corlăţean.

Totuşi, Titus Corlăţean a ţinut să dezmintă ideea că Robert Negoiţă ar fi omul lui Liviu Dragnea, ipoteză ce a prins tot mai mult contur după petrecerea de la RIN Grand Hotel (deţinut de fraţii Negoiţă), la care a participat şi Dragnea, eveniment ce a avut loc cu foarte puţin timp înainte ca politicianul din Teleorman să fie ales preşedinte interimar al PSD.

Întrebat dacă, prin candidatura lui Negoiţă, Dragnea joacă, de fapt, la două mâini (prin primarul de sector şi prin sine însuşi, în situaţia în care va candida), Corlăţean a răspuns negativ.

„N-am avut niciodată impresia că cineva care stă la masa Biroului Permanent Naţional al PSD este omul altuia. Suntem cu toţii colegi, fiecare îşi are personalitatea proprie şi mi-e greu să văd lucrurile din prisma asta. Domnul Dragnea este preşedintele interimar al PSD, a spus că va reflecta, e posibil să-şi anunţe o candidatură la preşedinţia partidului. Eu văd un lucru benefic dacă sunt candidaţi puternici, mai mulţi pentru conducerea partidului. E un lucru democratic şi firesc”, a încheiat fostul şef al diplomaţiei române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *