Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un om al lui Tăriceanu reacţionează tranşant la Oprea: „Va trebui să justifice electoral!”

Un om al lui Călin Popescu-Tăriceanu reacţionează tranşant la zvonul legat de Gabriel Oprea, care ar râvni la fotoliul de preşedinte al Senatului: „Va trebui să justifice electoral!”

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV SURSE UNPR aprinde fitilul în coaliţie. Oprea vrea capul lui Tăriceanu

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că este sceptic privind posibilitatea ca Oprea să ţintească a doua funcţie în stat, aşa cum ne-au spus surse politice, dar a atras atenţia că, dacă, totuşi, s-ar întâmpla aşa ceva, ar fi o lovitură electorală pentru preşedintele UNPR.

„În primul rând, nu ştim dacă vrea să facă mutarea asta. Faptul că a apărut pe surse nu înseamnă automat că se va şi confirma. A doua la mână: până acum, Gabriel Oprea a susţinut coaliţia şi guvernarea şi nimic nu mă face să cred că n-ar face acelaşi lucru şi de mâine. Eu am fost împreună cu domnul Nicolicea şi la negocierile pe care le ştiţi (pe Codul Fiscal – n.r.). N-am simţit nicio preocupare în legătură cu prezenţa lui Călin Popescu-Tăriceanu. În plus, domnul Oprea va trebui să justifice electoral chestia asta, iar, câtă vreme unul dintre vectorii coaliţiei este Călin Popescu-Tăriceanu, cu o cotă de încredere foarte mare – cum aţi văzut, a a doua după Klaus Iohannis, conform spuselor domnului Pieleanu de aseară, de la Antena 3 –, ar fi o mişcare electorală ciudată, motiv pentru care nu cred că o va face”, ne-a explicat Beciu.

În plus, politicianul a ţinut să bată monedă pe ideea „omului de cuvânt” Gabriel Oprea.

„Dar, în primul rând, omul a spus şi a arătat de fiecare dată că are cuvânt. Nu am niciun motiv de îngrijorare. Orice s-ar întâmpla, vom lua o decizie atunci. Trebuie să avem ce analiza. Câtă vreme nu există fapta asta, despre ce să vorbim? Este ca în dreptul penal: întrebaţi un procuror ce ar face dacă… Păi, nu s-a întâmplat nimic, deci n-are ce să facă”, a comentat vicepreşedintele ALDE.

La scurt timp, Cătălin Beciu a revenit (după ce se consultase cu un politician din propriul partid şi cu altul din UNPR), anunţând că atmosfera este încă relaxată în cele două formaţiuni.

„Am revenit după ce am sunat un coleg de pe la noi şi un coleg de pe la ei. Opinia noastră, a tuturor, este că e vorba de un zvon aruncat în presă de profesionişti. Nu cred că există un motiv de îngrijorare pe tema asta. Nici ei nu sunt foarte deranjaţi de zvonul ăsta, iar noi o să-l ignorăm, pentru că aţi văzut: s-au întâmplat foarte multe. Se zvonea că o să avem o arestare iminentă şi aţi văzut că sunt foarte multe petarde de tipul ăsta. Noi, fiind foarte serioşi şi foarte aplicaţi, ne facem treaba discret, eficient… N-are rost să plecăm urechea la tot felul de zvonuri. Oamenii sunt confortabili cu coaliţia şi n-au niciun gând în direcţia asta (a unui eventual război Oprea-Tăriceanu – n.r.). Oricum, n-ar fi un proiect sustenabil, zic eu”, a încheiat liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *