Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un senator face lumină privind un răsunător proiect de lege. Ce s-ar putea întâmpla cu pensiile

Un senator face lumină privind un răsunător proiect de lege, ce ar putea afecta milioane de oameni. Ce s-ar putea întâmpla cu pensiile.

Senatorul UNPR Constantin Popa a oferit, miercuri, lămuriri pentru PSnews.ro, după ce în mass media au apărut informaţii referitoare la o iniţiativă de act normativ ce le-ar putea acorda bătrânilor a treisprezecea pensie.

„Activitatea mea parlamentară este dedicată, în primul rând, buzoienilor şi găsirii de soluţii la problemele pe care aceştia mi le comunică. A 13-a pensie este un proiect pe care l-am iniţiat la solicitarea buzoienilor care se prezintă la cabinetul meu parlamentar. Iniţiativa mea va intra în dezbatere în cadrul UNPR şi sper ca, în perioada următoare, să primesc şi opinia colegilor mei din partid cu privire la acest proiect, precum şi susţinerea lor.

Proiectul pe care îl propun a plecat de la realitatea zilelor în care trăim. Observăm cu toţii că, în perioada sărbătorilor, pensionarii se confruntă cu adevărate dificultăţi economice. La cheltuielile pe care le au cu utilităţile, se adaugă cele privind procurarea produselor specifice sărbătorilor – de Crăciun sau pascale.

Aşa cum a apărut şi în presă, a 13-a pensie va fi acordată persoanelor cu o pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie. Mai mult: persoanele care beneficiază de o pensie sub salariul minim brut pe economie vor beneficia de o a 13-a pensie echivalentă cu o pensie lunară integrală. Cei care depăşesc salariul minim brut pe economie vor beneficia de o a 13-a pensie echivalentă cu jumătate din pensia lunară. În privinţa finanţării, alături de echipa mea şi de colegii din UNPR, vom încerca să găsim cea mai bună soluţie pentru a susţine această măsură.

Sper ca iniţiativa mea să fie împărtăşită de cât mai mulţi colegi şi aştept ca, în urma dezbaterilor pe acest subiect, să găsim cea mai bună formulă prin care să îi ajutăm pe bătrânii din ţara noastră”, ne-a declarat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *