Skip to content
Politică

EXCLUSIV Un senator liberal dezvăluie de ce apare pe lista posibilului guvern PNL

EXCLUSIV Un senator al Partidului Naţional Liberal dezvăluie de ce apare pe lista posibilului guvern PNL şi care ar fi criteriile din spatele acestor speculaţii lansate de presă.

Contactat, luni, de PSnews.ro, Iulian Dumitrescu (vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat) a declarat că, probabil, poziţia sa din camera parlamentară superioară, precum şi cea din interiorul PNL (de co-preşedinte al Comisiei liberale de transporturi) au făcut ca mass media să îl dea drept posibil deţinător al portofoliului Finanţelor sau al celui de Transporturi.

„Eu sunt vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat – probabil că ăsta ar fi motivul. Altminteri, nu au existat discuţii în partid, nu este nimeni nominalizat oficial. Probabil că presa s-a gândit că sunt tânăr şi că mă aflu în poziţia asta. Referitor la cealaltă posibilă nominalizare, la Ministerul Transporturilor: în cadrul partidului, eu şi Anca Boagiu conducem Comisia de Transporturi, care s-a ocupat de programul de guvernare (eu din partea vechiului PNL, iar Anca Boagiu din partea vechiului PDL), dar alte motive nu ar fi”, ne-a explicat Dumitrescu.

El a precizat că nu a fost contactat de nimeni din partid în această privinţă şi că singurele discuţii informale au avut loc în ceea ce priveşte programul de guvernare şi alcătuirea comisiilor de specialitate din PNL.

„Nu am fost contactat de nimeni din partid. Discuţii informale au fost când s-a lucrat la programul de guvernare – liberalii au ales ca, din cadrul partidului, să conducă comisiile de specialitate câte o persoană de la vechiul PNL şi câte una de la vechiul PDL şi să întocmească programul de guvernare. Bineînţeles că, dacă ei te pun să conduci o astfel de comisie sau să faci programul de guvernare pe Transporturi, lumea consideră că e posibil sau e probabil să faci parte din noul guvern. Ne întâlneam cu Cătălin Predoiu şi vorbeam despre programul de guvernare – cam aşa s-au desfăşurat discuţiile. Totul s-a făcut sub coordonarea lui. La Transporturi, se întâlnea cu Iulian Dumitrescu şi încă două persoane. La Finanţe, se întâlnea cu Ialomiţianu, cu Nicolăescu, cu mine şi cu încă cineva. Deci, probabil, cei din presă care m-au pus pe acea listă au considerat că Ialomiţianu nu mai e. Deci nu am fost contactat şi, probabil, am fost nominalizat de presă pe criteriile pe care vi le-am arătat”, a conchis Iulian Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *